kwas chlebowy z soku brzozowego z chlebem
skład / składniki
25
porcje:
metoda gotowania
1. Sok brzozowy jest filtrowany przez gazę złożoną w trzech warstwach, aby usunąć śmieci, które mogły dostać się podczas zbierania soku.
2. Wlej odcedzony sok do rondla, dodaj cukier, Wyślij do ognia.
3. Doprowadź sok do wrzenia (ale nie gotuj!).
4. W międzyczasie kroimy chleb na małe kostki i suszymy go w kuchence mikrofalowej.
5. W ciepłym soku brzozowym rozłóż krakersy, przykryj patelnię pokrywką i pozostaw na 2 dni.
6. Gotowy napój jest filtrowany przez gazę, wlewany do butelek i wysyłany do lodówki na 1-2 godziny.
kwas brzozowy jest gotowy, możesz spróbować!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb"doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Sok brzozowy - 24 kcal/100g