kompot z jagód z sokiem z cytryny i skórką

pyszny i bogaty w witaminy kompot na długo wejdzie do twojego menu! niezwykłe połączenie jagód z cytryną Jakie to pyszne-kompot z jagód! I ogólnie milczę o zaletach jagód dla wzroku) ogólnie zwróć uwagę na przepis na kompot jagodowy!
DymitrAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 9 g
38 kcal
IG: 22 / 0 / 78

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

na początek mieszamy wodę, cukier i kawałki skórki z cytryny, doprowadzamy to wszystko do wrzenia i gotujemy przez 5 minut, po czym usuwamy skórkę z cytryny – już zrobiła swoje – dała swój niepowtarzalny aromat. Włóż jagody do wody i gotuj przez kolejne 5 minut (poczekaj, aż jagody zaczną pękać). Zdejmij patelnię z ognia i dodaj sok z cytryny. Wszyscy! Podawaj kompot jagodowy na zimno lub na ciepło według własnego gustu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Borówka - 44   kcal/100g
  • Jagody świeżo mrożone - 56   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g

Podobne przepisy