herbata ze skórką mandarynki

niesamowicie aromatyczna herbata! Spróbuj gotować! Herbatę ze skórką mandarynki można pić codziennie, nie przeszkadza. Ilość skórki w przepisie jest wskazana na jedną filiżankę herbaty, dlatego do przygotowania pobiera się więcej, aby można było rozprowadzić równą warstwę na blasze do pieczenia. Gdy skórki ostygną, należy je złożyć w hermetycznym pojemniku i przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, w lodówce. Maksymalny okres przechowywania wynosi 3 miesiące.
LesiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 2 g
11 kcal
IG: 33 / 0 / 67

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Pokrój skórkę mandarynki w paski, połóż na blasze do pieczenia, wysusz w piekarniku w temperaturze 90 stopni przez 25-30 minut. W tym czasie skórki powinny nieco ciemnieć.

2. Włóż przygotowane skórki do filiżanki, zalej wrzącą wodą, przykryj spodkiem, pozostaw na 10 minut.

3. Aby osłodzić herbatę, dodaj miód, wymieszaj.

pij z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Skórka mandarynki - 35   kcal/100g

Podobne przepisy