Koktajl Havana
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. W szklance koktajlowej włóż cukier, dodaj syrop wiśniowy, dobrze wymieszaj, aby cukier się rozpuścił;
2. Dodaj rum, wymieszaj;
3. Włóż kostki lodu;
4. Oddzielnie wymieszaj Likier pomarańczowy, sok ananasowy, sok z cytryny i delikatnie dodaj do szklanki;
5. Udekoruj plasterkami pomarańczy i cytryny, wiśniami koktajlowymi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Rum - 75 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Likier pomarańczowy - 213 kcal/100g
- Lód - 0 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g
- Sok ananasowy - 48 kcal/100g