skład / składniki
metoda gotowania
Przygotuj składniki: śledzie solone, marchewki, ser topiony, masło. Marchewki myjemy i gotujemy w mundurach do połowy ugotowane, nie powinny się rozpadać i zamieniać w puree ziemniaczane. Jest to ważne, ponieważ to marchewka nadaje przekąsce ziarnistość, która z kolei sprawia, że smakuje jak prawdziwy kawior. Śledzie czyścimy, usuwamy skórę, patroszymy ją, jeśli nie jest wypatroszona, usuwamy kości. Jeśli w śledziu jest kawior, można go dodać do składników. Przepuszczamy miąższ śledzia przez maszynę do mięsa, lepiej to zrobić kilka razy. Ale Blender jest mało prawdopodobny w tym przypadku, przekąska powinna mieć konsystencję ziarnistą, Blender zamieni masę w jednorodne tłuczone ziemniaki, których nie potrzebujemy. Podążając za śledziem, wysyłamy masło i ser topiony do maszynki do mięsa. Ser topiony można użyć zwykłej wagi lub wziąć ser topiony, tylko produkt powinien mieć neutralny smak, bez różnego rodzaju dodatków, aby nie zagłuszyć smaku głównych składników, odpowiedni jest ser typu "Orbita". Lepiej jest wstępnie schłodzić masło i ser topiony w zamrażarce, aby po skręceniu w maszynce do mięsa nie rozmazały się po jego ścianach, ale całkowicie wyszły do miski ze śledziem. Ostatni wysyłamy marchewki do maszynki do mięsa, aby oczyścić korpus maszynki do mięsa z resztek stopionego sera i masła. Dokładnie wymieszaj składniki przepuszczone przez maszynkę do mięsa w misce, możesz dodać sól do smaku. Ale w zasadzie wydaje się, że nie ma takiej potrzeby, solony śledź i ser zawierają wystarczającą ilość soli. Wkładamy pojemnik z pastą do lodówki, przykryty pokrywką lub folią spożywczą na pół godziny do ostygnięcia. Przekąska jest gotowa. Podajemy go do stołu jako niezależne danie lub do smarowania kanapek. Świeże zioła doskonale uzupełnią kanapki z kawiorem śledziowym, każdy chleb będzie odpowiedni: czarny, biały lub bochenek.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser "Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g