kawior śledziowy z marchewką i serem topionym

Jak zrobić fałszywy czerwony kawior ze śledzia. Niedroga przekąska! "Fałszywy" kawior śledziowy z marchewką smakuje jak prawdziwy kawior z masłem. I nie wszyscy goście od razu będą w stanie określić, z czego składa się ta pasta na kanapkach. Dlatego taką przekąskę ze śledzia można nazwać bardzo interesującą w podawaniu.
Kasia1Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 12 g
tłuszcze 69 % 29 g
węglowodany 2 % 1 g
267 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

Przygotuj składniki: śledzie solone, marchewki, ser topiony, masło. Marchewki myjemy i gotujemy w mundurach do połowy ugotowane, nie powinny się rozpadać i zamieniać w puree ziemniaczane. Jest to ważne, ponieważ to marchewka nadaje przekąsce ziarnistość, która z kolei sprawia, że smakuje jak prawdziwy kawior. Śledzie czyścimy, usuwamy skórę, patroszymy ją, jeśli nie jest wypatroszona, usuwamy kości. Jeśli w śledziu jest kawior, można go dodać do składników. Przepuszczamy miąższ śledzia przez maszynę do mięsa, lepiej to zrobić kilka razy. Ale Blender jest mało prawdopodobny w tym przypadku, przekąska powinna mieć konsystencję ziarnistą, Blender zamieni masę w jednorodne tłuczone ziemniaki, których nie potrzebujemy. Podążając za śledziem, wysyłamy masło i ser topiony do maszynki do mięsa. Ser topiony można użyć zwykłej wagi lub wziąć ser topiony, tylko produkt powinien mieć neutralny smak, bez różnego rodzaju dodatków, aby nie zagłuszyć smaku głównych składników, odpowiedni jest ser typu "Orbita". Lepiej jest wstępnie schłodzić masło i ser topiony w zamrażarce, aby po skręceniu w maszynce do mięsa nie rozmazały się po jego ścianach, ale całkowicie wyszły do miski ze śledziem. Ostatni wysyłamy marchewki do maszynki do mięsa, aby oczyścić korpus maszynki do mięsa z resztek stopionego sera i masła. Dokładnie wymieszaj składniki przepuszczone przez maszynkę do mięsa w misce, możesz dodać sól do smaku. Ale w zasadzie wydaje się, że nie ma takiej potrzeby, solony śledź i ser zawierają wystarczającą ilość soli. Wkładamy pojemnik z pastą do lodówki, przykryty pokrywką lub folią spożywczą na pół godziny do ostygnięcia. Przekąska jest gotowa. Podajemy go do stołu jako niezależne danie lub do smarowania kanapek. Świeże zioła doskonale uzupełnią kanapki z kawiorem śledziowym, każdy chleb będzie odpowiedni: czarny, biały lub bochenek.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser "Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser"Wiola" - 307   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g

Podobne przepisy