skład / składniki
metoda gotowania
1. Moja pierś z kurczaka, zalać wodą, dodać sól. Gotuj mięso przez pół godziny.
2. Przygotuj ciasto: włóż sól do wody, wymieszaj, dodaj mąkę, rozbij jajko. Zagniataj ciasto, aż będzie gładkie i gładkie, a następnie przykryj suchym ręcznikiem i pozostaw na 15-20 minut.
3. Obierz i drobno pokrój cebulę w kostkę lub ćwiartki pierścieni.
4. Drobno posiekaj kapustę.
5. Rozgrzej olej na patelni, rozłóż cebulę, smaż na złoty kolor.
6. Dodaj kapustę, wymieszaj, gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut, a następnie wlej bulion. Dusić kapustę do miękkości.
7. Drobno posiekaj gotowane mięso, rozłóż na gotowej kapuście.
8. Sól zawartość patelni, posyp przyprawami, wymieszaj i trzymaj wszystko razem przez kolejne 2-3 minuty.
9. Ciasto dzielimy na części, zwijamy z nich kiełbaski i kroimy na równe kawałki.
10. Rozwałkuj każdy kawałek w cienkie ciasto, włóż nadzienie i ściśnij krawędzie.
11. Gotuj pierogi do miękkości w słonej wodzie(po kilku minutach pływania).
smacznego!1
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g