pierogi z mięsem i kapustą

pierogi z soczystym nadzieniem ku uciesze bliskich! Gotuj! Pierogi z mięsem i kapustą nadają się zarówno do codziennego menu, jak i do traktowania gości. Duszona kapusta i mięso mielone to klasyczne połączenie. Nadzienie w takich pierogach okazuje się niezwykle soczyste, a przyprawy dodatkowo wzbogacają jego smak.
Zhenya777Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 9 g
tłuszcze 17 % 6 g
węglowodany 57 % 20 g
172 kcal
IG: 10 / 0 / 90

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Moja pierś z kurczaka, zalać wodą, dodać sól. Gotuj mięso przez pół godziny.

2. Przygotuj ciasto: włóż sól do wody, wymieszaj, dodaj mąkę, rozbij jajko. Zagniataj ciasto, aż będzie gładkie i gładkie, a następnie przykryj suchym ręcznikiem i pozostaw na 15-20 minut.

3. Obierz i drobno pokrój cebulę w kostkę lub ćwiartki pierścieni.

4. Drobno posiekaj kapustę.

5. Rozgrzej olej na patelni, rozłóż cebulę, smaż na złoty kolor.

6. Dodaj kapustę, wymieszaj, gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut, a następnie wlej bulion. Dusić kapustę do miękkości.

7. Drobno posiekaj gotowane mięso, rozłóż na gotowej kapuście.

8. Sól zawartość patelni, posyp przyprawami, wymieszaj i trzymaj wszystko razem przez kolejne 2-3 minuty.

9. Ciasto dzielimy na części, zwijamy z nich kiełbaski i kroimy na równe kawałki.

10. Rozwałkuj każdy kawałek w cienkie ciasto, włóż nadzienie i ściśnij krawędzie.

11. Gotuj pierogi do miękkości w słonej wodzie(po kilku minutach pływania).

smacznego!1

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy