skład / składniki
metoda gotowania
włóż gałązki kopru, pietruszki, groszku, pieprzu, liści laurowych, korzeni pietruszki i selera do rondla.
pokrój łososia na kawałki wraz z kośćmi i skórką. Rozłóż przyprawy na patelni. Napełnij zimną wodą i umieść na kuchence.
po ugotowaniu dodaj sól, zmniejsz ogień, gotuj przez 20 minut.
wyjmij łososia z bulionu, ostudź, rozłóż na małe kawałki.
przecedzić przez kilka warstw gazy bulion, aby był całkowicie czysty. W bulionie rozcieńczyć żelatynę i schłodzić do temperatury pokojowej.
gotuj krewetki osobno z tymi samymi przyprawami przez 2-3 minuty. Następnie usuń skorupę.
zalej mrożony groszek wrzącą wodą przez 2 minuty.
rozłóż spód formy do galaretki z krewetkami, groszkiem.
wlać schłodzony bulion w niewielkiej ilości i włożyć do lodówki, aby zestalił się.
możesz najpierw przechowywać formę w lodówce, a następnie zamrażanie pójdzie szybciej, w ciągu 5 minut.
połóż rybę, groszek na pierwszej warstwie i ponownie zalej bulionem, Wstaw na noc do lodówki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g