Sałatka z tulipanów pomidorowych z roztopionym serem
skład / składniki
11
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Obierz jajka.
Krok 2:
Pokrój pomidory na krzyż, pozostawiając je w całości w miejscu mocowania łodygi. Wyjmujemy wnętrze (robią wspaniały sos pomidorowy).
Krok 3:
Pokrój paluszki krabowe w drobną kostkę. Włóż je do wygodnej miski.
Krok 4:
Na grubej tarce zetrzyj ser i przenieś go do miski na patyki.
Krok 5:
Natrzyj jajka i wlej je również do miski.
Krok 6:
Dopraw majonezem i dopraw do smaku. Dobrze wymieszaj.
Krok 7:
Wypełnij pomidory powstałym nadzieniem.
Krok 8:
Jeśli tulipany są rozmazane-uzbrój się w serwetkę.
Krok 9:
I uformuj bukiet. Rozłóż cebulę, a na niej pomidory.
Krok 10:
Tak, żeby było pięknie.
Krok 11:
Udekoruj polanę pierścieniami ogórka.
Krok 12:
I pozwól mu trochę zaparzyć.
Krok 13:
Gotowe!
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici są soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g