skład / składniki
gotowanie krok po kroku
kiedy w sklepach brakowało produktów, same dzieci wymyśliły przepisy na słodycze i wszelkiego rodzaju smakołyki. Spędzali dni przy piecach, gotowali karmelki i toffi. Teraz w naszych sklepach panuje taka obfitość, że oczy się rozpraszają. I nadal skłaniamy się ku domowym przepisom kulinarnym)) najwyraźniej domowe jedzenie przygotowane własnymi rękami jest nadal znacznie smaczniejsze niż zakupione. I myślę, że wielu się ze mną zgodzi. Na tym tle chcę podzielić się z wami bardzo prostym przepisem na bardzo smaczny przysmak. Więc trufle z mieszanki: jak gotować je w domu? Patrzymy na przepis! Umieść patelnię na małym ogniu. I wlej tam cukier, kakao. Wlej mleko, dodaj drobno posiekane masło. Okresowo mieszaj mieszaninę, czekając na rozpuszczenie cukru. Jak tylko cukier się rozpuści, wyłącz ogień, ostudź i bardzo delikatnie dodaj mieszaninę mleka (lub mleko w proszku), mieszając. Dodajemy, aż masa będzie trudna do mieszania łyżką. Następnie przejdź do modelowania cukierków. Aby zapobiec przywieraniu mięsa do rąk, zwilż je. Następnie powoli uszczypniemy masę i uformujemy z niej piramidę-truflę. Gotowe trufle zawinąć w kakao i przechowywać w lodówce przez kilka godzin przed użyciem. A potem pozostaje tylko zdobyć i cieszyć się:) jak widać, gotowanie trufli w domu nie jest trudne i nie zajmuje dużo czasu. Najważniejsze jest, aby zrobić wszystko zgodnie z instrukcjami i dokładnie postępować zgodnie z powyższymi instrukcjami. Jeśli zrobisz to dobrze, otrzymasz bardzo smaczne danie deserowe, które można podawać z herbatą, kakao, kawą i innymi napojami. Takie trufle można przygotować na świąteczną ucztę lub słodki stół, który zwykle występuje w przedszkolach i szkołach. Są pyszne, pięknie wyglądają i wyglądają apetycznie! Po prostu rozpływają się w ustach - spróbuj je ugotować i Ty. Zrób pyszną niespodziankę dla swoich bliskich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Mleko w proszku - 465 kcal/100g









