trufle z mieszanki dla niemowląt

trufle to ulubione cukierki wielu! Zrób je w domu! Popularny przysmak wśród niepoprawnych słodyczy. W tej wersji na pewno nie próbowałeś tych cukierków! Ale często gotuję te czekoladowe piramidy, co Ci radzę!
OlgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 12 g
tłuszcze 26 % 23 g
węglowodany 60 % 53 g
429 kcal
IG: 36 / 0 / 64

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

kiedy w sklepach brakowało produktów, same dzieci wymyśliły przepisy na słodycze i wszelkiego rodzaju smakołyki. Spędzali dni przy piecach, gotowali karmelki i toffi. Teraz w naszych sklepach panuje taka obfitość, że oczy się rozpraszają. I nadal skłaniamy się ku domowym przepisom kulinarnym)) najwyraźniej domowe jedzenie przygotowane własnymi rękami jest nadal znacznie smaczniejsze niż zakupione. I myślę, że wielu się ze mną zgodzi. Na tym tle chcę podzielić się z wami bardzo prostym przepisem na bardzo smaczny przysmak. Więc trufle z mieszanki: jak gotować je w domu? Patrzymy na przepis! Umieść patelnię na małym ogniu. I wlej tam cukier, kakao. Wlej mleko, dodaj drobno posiekane masło. Okresowo mieszaj mieszaninę, czekając na rozpuszczenie cukru. Jak tylko cukier się rozpuści, wyłącz ogień, ostudź i bardzo delikatnie dodaj mieszaninę mleka (lub mleko w proszku), mieszając. Dodajemy, aż masa będzie trudna do mieszania łyżką. Następnie przejdź do modelowania cukierków. Aby zapobiec przywieraniu mięsa do rąk, zwilż je. Następnie powoli uszczypniemy masę i uformujemy z niej piramidę-truflę. Gotowe trufle zawinąć w kakao i przechowywać w lodówce przez kilka godzin przed użyciem. A potem pozostaje tylko zdobyć i cieszyć się:) jak widać, gotowanie trufli w domu nie jest trudne i nie zajmuje dużo czasu. Najważniejsze jest, aby zrobić wszystko zgodnie z instrukcjami i dokładnie postępować zgodnie z powyższymi instrukcjami. Jeśli zrobisz to dobrze, otrzymasz bardzo smaczne danie deserowe, które można podawać z herbatą, kakao, kawą i innymi napojami. Takie trufle można przygotować na świąteczną ucztę lub słodki stół, który zwykle występuje w przedszkolach i szkołach. Są pyszne, pięknie wyglądają i wyglądają apetycznie! Po prostu rozpływają się w ustach - spróbuj je ugotować i Ty. Zrób pyszną niespodziankę dla swoich bliskich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Mleko w proszku - 465   kcal/100g

Podobne przepisy