kompot z borówki brusznicy na zimę

przydatny kompot z borówki brusznicy na zimę na pewno ci się spodoba! smacznie)
KiraMirAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 14 g
55 kcal
IG: 7 / 0 / 93

metoda gotowania

czas gotowania: 13 h
upewnij się, że słoiki są dobrze umyte (nie można ich wysterylizować). Teraz sortujemy borówki i dokładnie je myjemy. Następnie ułóż jagody w słoikach, & nbsp;powinny zajmować około 1/3-2/3 objętości słoika. Zanurz pokrywki słoików w wodzie i gotuj je przez kilka minut. Następnie wlej wodę do garnka i podpal. Dodaj 500 ml cukru do wody, wymieszaj i gotuj przez kilka minut.
zdejmij patelnię z ognia i zalej jagody syropem, aby płyn całkowicie zajął słoik, a nawet przelał się przez górę. Zamknij słoik pokrywką. Umieść wszystkie zwinięte słoiki na podłodze dnem do góry i przykryj kocem przez 12 godzin. Gotowy kompot przechowywać w chłodnym miejscu, na przykład w piwnicy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Borówka brusznica - 43   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy