skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy duży głęboki garnek (aby wygodnie było w nim gotować spaghetti), wlewamy do niego wodę, podpalamy, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy sól, po czym wkładamy makaron do wrzącej wody i gotujemy do miękkości zgodnie z instrukcjami podanymi na opakowaniu. W zależności od grubości samego spaghetti czas gotowania może się różnić, więc go nie określam.
Krok 2:
Gotowe spaghetti wrzucamy do durszlaka, spuszczając wodę. Następnie spaghetti przenosimy na patelnię, wkładamy kawałek masła, mieszamy.
Krok 3:
Cebulę kroimy w drobną kostkę, marchewki trzy na grubej tarce. Wlej niewielką ilość oleju roślinnego na patelnię, podpal patelnię. Gdy tylko olej zostanie podgrzany, dodaj już przygotowaną cebulę i marchewkę. Warzywa smażymy na średnim ogniu, ciągle je mieszając, doprowadzamy do stanu miękkości.
Krok 4:
Teraz dodaj mięso mielone na patelnię do warzyw. Mięso mielone najlepiej gotować w domu, a nie używać zakupionego. Możesz użyć dowolnego mięsa mielonego: wołowiny, wieprzowiny, wieprzowiny, indyka, a nawet kurczaka. Użyłam wieprzowiny. Kontynuujemy smażenie składników, od czasu do czasu mieszając, aż zmieni kolor. Następnie dodaj przyprawy, a mianowicie sól, czarny pieprz i paprykę. Następnie dodaj trochę mąki. Wszystko dokładnie wymieszaj i dodaj koncentrat pomidorowy.
Krok 5:
Po ponownym wymieszaniu mięsa mielonego z warzywami i przyprawami wlej gorącą wodę. Jeszcze raz wszystko dobrze wymieszaj i gotuj zawartość patelni przez 5-7 minut na małym ogniu. W razie potrzeby dodaj trochę więcej soli, a także czosnek i cukier posiekany za pomocą wyciskarki do czosnku, wymieszaj i gotuj sos przez kolejne 5 minut.
Krok 6:
Trzy na okruchy na tarce trochę sera. Teraz, gdy wszystko jest gotowe, połóż wcześniej ugotowane spaghetti na talerzach, rozłóż sos pomidorowy z mięsem mielonym na wierzchu i posyp wszystko startym serem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal / 100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal / 100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal / 100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal / 100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal / 100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Spaghetti - 338 kcal/100g