spaghetti z pieczoną marchewką mieloną cebulą i serem

zorganizuj wieczór po włosku, ugotuj pyszny makaron! Danie jest idealne na romantyczną kolację i jest dość sycące, co z pewnością przypadnie do gustu mężczyźnie. Oprócz tego, że jest sycący, jest również bardzo smaczny. Okazuje się, że jest dość soczysty, smak jest jasny i zróżnicowany ze względu na obecność warzyw i przypraw.
Pirko RitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 8 g
tłuszcze 32 % 15 g
węglowodany 51 % 24 g
258 kcal
IG: 13 / 83 / 4

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Bierzemy duży głęboki garnek (aby wygodnie było w nim gotować spaghetti), wlewamy do niego wodę, podpalamy, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy sól, po czym wkładamy makaron do wrzącej wody i gotujemy do miękkości zgodnie z instrukcjami podanymi na opakowaniu. W zależności od grubości samego spaghetti czas gotowania może się różnić, więc go nie określam.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotowe spaghetti wrzucamy do durszlaka, spuszczając wodę. Następnie spaghetti przenosimy na patelnię, wkładamy kawałek masła, mieszamy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Cebulę kroimy w drobną kostkę, marchewki trzy na grubej tarce. Wlej niewielką ilość oleju roślinnego na patelnię, podpal patelnię. Gdy tylko olej zostanie podgrzany, dodaj już przygotowaną cebulę i marchewkę. Warzywa smażymy na średnim ogniu, ciągle je mieszając, doprowadzamy do stanu miękkości.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz dodaj mięso mielone na patelnię do warzyw. Mięso mielone najlepiej gotować w domu, a nie używać zakupionego. Możesz użyć dowolnego mięsa mielonego: wołowiny, wieprzowiny, wieprzowiny, indyka, a nawet kurczaka. Użyłam wieprzowiny. Kontynuujemy smażenie składników, od czasu do czasu mieszając, aż zmieni kolor. Następnie dodaj przyprawy, a mianowicie sól, czarny pieprz i paprykę. Następnie dodaj trochę mąki. Wszystko dokładnie wymieszaj i dodaj koncentrat pomidorowy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po ponownym wymieszaniu mięsa mielonego z warzywami i przyprawami wlej gorącą wodę. Jeszcze raz wszystko dobrze wymieszaj i gotuj zawartość patelni przez 5-7 minut na małym ogniu. W razie potrzeby dodaj trochę więcej soli, a także czosnek i cukier posiekany za pomocą wyciskarki do czosnku, wymieszaj i gotuj sos przez kolejne 5 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Trzy na okruchy na tarce trochę sera. Teraz, gdy wszystko jest gotowe, połóż wcześniej ugotowane spaghetti na talerzach, rozłóż sos pomidorowy z mięsem mielonym na wierzchu i posyp wszystko startym serem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal / 100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal / 100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal / 100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal / 100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal / 100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal / 100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Spaghetti - 338   kcal/100g

Podobne przepisy