kompot z pigwy i gruszek bez cukru na suszonych owocach

prawdziwa bomba witaminowa-kompot z suszonych owoców bez grama cukru! Zwracam uwagę na mój ulubiony przepis na kompot z mieszanki suszonych owoców. Co najważniejsze-cukier nie jest w nim umieszczony. I całkowicie bez cukru okazuje się bardzo smaczny i bogaty. Spróbuj!
AliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 4 g
17 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h 20 min

1. Suszone morele i suszone śliwki zalać gorącą wodą przez pół godziny, a następnie spłukać. W razie potrzeby spłucz Pozostałe suszone owoce.
2. Wlej wodę do emaliowanego rondla, podpal, zagotuj.
3. Włóż suszone owoce do wrzącej wody, zmniejsz ogrzewanie do minimum.
4. Gotuj kompot na małym ogniu przez 30 minut. W tym czasie suszone owoce znacznie wzrosną.
5. Zdejmij patelnię z ognia, przykryj, pozostaw w temperaturze pokojowej na 2-3 godziny.

czas minął-można pić pachnący kompot.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Pigwa - 40   kcal/100g
  • Suszone morele - 215   kcal/100g
  • Uruk - 290   kcal/100g
  • Brzoskwinie suszone - 254   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy