kompot z pigwy i gruszek bez cukru na suszonych owocach
skład / składniki
15
porcje:
metoda gotowania
1. Suszone morele i suszone śliwki zalać gorącą wodą przez pół godziny, a następnie spłukać. W razie potrzeby spłucz Pozostałe suszone owoce.
2. Wlej wodę do emaliowanego rondla, podpal, zagotuj.
3. Włóż suszone owoce do wrzącej wody, zmniejsz ogrzewanie do minimum.
4. Gotuj kompot na małym ogniu przez 30 minut. W tym czasie suszone owoce znacznie wzrosną.
5. Zdejmij patelnię z ognia, przykryj, pozostaw w temperaturze pokojowej na 2-3 godziny.
czas minął-można pić pachnący kompot.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Pigwa - 40 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g