skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki na smażoną rybę z dodatkami. Ryba może być używana do smażenia dowolnej, ktoś bardziej lubi rzekę, ktoś bardziej lubi morze. Jedną z popularnych odmian ryb odpowiednich do smażenia jest mintaj. Ma bardzo mało kości i minimalny zapach podczas smażenia, co upraszcza i przyspiesza sam proces gotowania.
Krok 2:
Umyj rybę, Wyczyść, jeśli mintaj z głową, usuń głowę. Tuszę kroimy na porcje bez usuwania kości. Kawałki mintaja są ponownie myte, suszone ręcznikami papierowymi.
Krok 3:
Wlej mąkę pszenną lub bułkę tartą do talerza i zwiń w nich rybę ze wszystkich stron. Po usmażeniu kawałki ryby będą miały chrupiącą złotą skórkę. Aby uzyskać kawałki ryby w soczystym i miękkim cieście, możesz ubić jajko kurze i najpierw zanurzyć rybę w jajku, a następnie zwinąć w mące. Wlej olej roślinny na patelnię. Włącz ogień. Gdy olej dobrze się rozgrzeje, połóż na nim kawałki ryby.
Krok 4:
Natychmiast sól i pieprz rybę na patelni. Smażyć kawałki mintaja na dużym ogniu przez 5 minut z jednej strony, aż się zarumienią, a następnie odwrócić i smażyć z drugiej strony. Zmniejsz ogień do średniego. Wlej bardzo mało wody na patelnię, aby ryba się nie paliła. Przykryj patelnię pokrywką i trzymaj rybę w ogniu przez około 20 minut. Następnie zdejmij pokrywę. Trzymaj rybę w ogniu przez kilka minut. Wyłącz ogień.
Krok 5:
Podczas gdy ryba jest smażona równolegle, możesz przygotować przystawkę. Makaron, ryż i tłuczone ziemniaki świetnie nadają się jako dodatek do smażonej ryby. Najszybszy można nazwać makaronem, dosłownie, 10 minut, a przystawka do ryby jest gotowa. Wlej zimną czystą wodę do rondla. Dodaj szczyptę soli. Kładziemy patelnię na ogniu. Gdy woda się zagotuje, zanurzamy w wodzie makaron dowolnego rodzaju i rodzaju do smaku, na przykład spaghetti, rożki, muszle, spirale i inne.
Krok 6:
Natychmiast wymieszaj, aby nie przykleiły się do dna patelni. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować makaron na średnim ogniu przez około 7-10 minut, w zależności od odmiany (pszenicy durum lub nie) i czasu wskazanego przez producenta na opakowaniu. Spuść wodę, włóż makaron do durszlaka, spłucz zimną wodą i włóż z powrotem do rondla. Dodaj kawałek masła i sól do smaku.
Krok 7:
Podawaj rybę z makaronem do stołu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g