pierogi Zebra-muszle
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Niezbędne produkty do testu.
Krok 2:
Przed ugniataniem ciasta odłóż na inny talerz 2 łyżki mąki.
Krok 3:
Zagnieść ciasto z wymienionych produktów, z wyjątkiem kakao. Podziel ciasto na pół. W jednej połowie dodać kakao, a w drugiej odstawioną mąkę. Ciasto jest miękkie, elastyczne i bardzo piękne! Przykryj ciasto folią i pozostaw ciasto na 20 minut.
Krok 4:
Rozwałkuj z ciasta dwie warstwy o grubości 2-3 mm. Dobrze posmaruj warstwę czekolady wodą.
Krok 5:
Nałóż warstwę czekolady na biel.
Krok 6:
Zwinąć mocno w rolkę i pozostawić na 5 minut pod folią.
Krok 7:
Pokrój rolkę na cienkie talerze.
Krok 8:
Rozwałkuj puste miejsca i uformuj pierogi jak zwykle. Do nadzienia dobrze wymieszaj wszystkie produkty.
Krok 9:
Gotuj w osolonej wodzie.
Krok 10:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g