pięć minut dżemu figowego

Zrób dżem z bajecznie zdrowych owoców!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 41 g
160 kcal
IG: 17 / 0 / 83

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 D

1. Wlej wodę do rondla, wlej cukier, wymieszaj.
2. Umieścić na umiarkowanym ogniu i ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia-cukier powinien całkowicie się rozpuścić.
3. Włóż figi do wrzącego syropu, gotuj przez 5 minut.
4. Zdjąć z ognia, ostudzić.
5. Ponownie zagotuj, gotuj przez 5 minut, ostudź.
6. Powtórz gotowanie przez 5 minut, wlej deser do słoików.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Figi - 49   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy