tubki z kremem

najdelikatniejszy przysmak dla całej rodziny! Pyszne i nie trudne! Tubki z kremem można przygotować zarówno na świąteczny stół, jak iw dni powszednie. Skorupa tubek jest delikatna, a w połączeniu z kremem - jak chmura w polewie czekoladowej. Do przygotowania glazury należy wybrać wysokiej jakości czekoladę o wysokiej zawartości kakao.
TajasikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 5 g
tłuszcze 39 % 18 g
węglowodany 50 % 23 g
270 kcal
IG: 30 / 0 / 70

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min

1. Przesiej mąkę do miski. Możesz przesiać nawet dwa razy, aby mąka była natleniona.

2. Wlej mleko i wodę do rondla, Wyślij do ognia, podgrzej do ciepłego stanu.

3. Następnie wlej cukier i sól do rondla, a także dodaj masło. Doprowadzić masę do wrzenia.

4. Zdejmij patelnię z ognia, natychmiast wlej przesianą mąkę do gorącej masy, energicznie mieszając drewnianą łyżką, aż będzie gładka.

5. Przywróć patelnię na małym ogniu, gotuj przez 1-2 minuty, ciągle mieszając. Obierz ciasto ze ścian patelni.

6. Przenieś ciasto do głębokiej miski i pozwól mu trochę ostygnąć.

7. W już schłodzonym cieście rozbijamy jajka pojedynczo, za każdym razem ubijamy ciasto mikserem z małą prędkością. Ciasto jest jednorodne, dobrze trzyma swój kształt.

8. Wyłóż dużą blachę do pieczenia pergaminem. Włóż ciasto do torby do gotowania, umieść rurki na blasze do pieczenia za pomocą szerokiej dyszy "gwiazdka". Jedna rurka powinna mieć około 10-12 centymetrów długości.

9. Piec rurki w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40 minut. Po pierwszych 10 minutach lekko otwórz drzwi piekarnika o 2-3 mm, aby uwolnić parę. Kontynuuj pieczenie przez pozostałe 30 minut z lekko uchylonymi drzwiami na złoty kolor.

10. Wyjmujemy rurki z piekarnika, przebijamy każdą z nich drewnianym szpikulcem, aby uwolnić parę.

11. Napełnij Worek Do Gotowania schłodzonym kremem. Za pomocą dyszy z ostrym nosem przebijamy każdą rurkę z jednej strony i obficie napełniamy ją kremem.

12. Wlej śmietanę do małego rondla, Wyślij do ognia. Doprowadź śmietanę do wrzenia, ale nie gotuj. Czekoladę łamiemy na małe kawałki.

13. Włóż czekoladę do gorącej śmietany, mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Schłodzić glazurę do temperatury pokojowej.

14. Zanurzamy rurkę do połowy w schłodzonej glazurze, a następnie układamy je na ruszcie. Szkliwo okazuje się więcej niż to konieczne. Ale jest to specjalnie przewidziane, aby każda tuba mogła być dobrze zanurzona w glazurze.

lepiej jeść takie rurki w dniu przygotowania, można je przechowywać w lodówce, ale nie dłużej niż 8-10 godzin.

Poczęstuj się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Budyń - 212   kcal/100g

Podobne przepisy