skład / składniki
metoda gotowania
1. Przesiej mąkę do miski. Możesz przesiać nawet dwa razy, aby mąka była natleniona.
2. Wlej mleko i wodę do rondla, Wyślij do ognia, podgrzej do ciepłego stanu.
3. Następnie wlej cukier i sól do rondla, a także dodaj masło. Doprowadzić masę do wrzenia.
4. Zdejmij patelnię z ognia, natychmiast wlej przesianą mąkę do gorącej masy, energicznie mieszając drewnianą łyżką, aż będzie gładka.
5. Przywróć patelnię na małym ogniu, gotuj przez 1-2 minuty, ciągle mieszając. Obierz ciasto ze ścian patelni.
6. Przenieś ciasto do głębokiej miski i pozwól mu trochę ostygnąć.
7. W już schłodzonym cieście rozbijamy jajka pojedynczo, za każdym razem ubijamy ciasto mikserem z małą prędkością. Ciasto jest jednorodne, dobrze trzyma swój kształt.
8. Wyłóż dużą blachę do pieczenia pergaminem. Włóż ciasto do torby do gotowania, umieść rurki na blasze do pieczenia za pomocą szerokiej dyszy "gwiazdka". Jedna rurka powinna mieć około 10-12 centymetrów długości.
9. Piec rurki w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40 minut. Po pierwszych 10 minutach lekko otwórz drzwi piekarnika o 2-3 mm, aby uwolnić parę. Kontynuuj pieczenie przez pozostałe 30 minut z lekko uchylonymi drzwiami na złoty kolor.
10. Wyjmujemy rurki z piekarnika, przebijamy każdą z nich drewnianym szpikulcem, aby uwolnić parę.
11. Napełnij Worek Do Gotowania schłodzonym kremem. Za pomocą dyszy z ostrym nosem przebijamy każdą rurkę z jednej strony i obficie napełniamy ją kremem.
12. Wlej śmietanę do małego rondla, Wyślij do ognia. Doprowadź śmietanę do wrzenia, ale nie gotuj. Czekoladę łamiemy na małe kawałki.
13. Włóż czekoladę do gorącej śmietany, mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Schłodzić glazurę do temperatury pokojowej.
14. Zanurzamy rurkę do połowy w schłodzonej glazurze, a następnie układamy je na ruszcie. Szkliwo okazuje się więcej niż to konieczne. Ale jest to specjalnie przewidziane, aby każda tuba mogła być dobrze zanurzona w glazurze.
lepiej jeść takie rurki w dniu przygotowania, można je przechowywać w lodówce, ale nie dłużej niż 8-10 godzin.
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Budyń - 212 kcal/100g