skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotuj produkty. Kurczaka można wcześniej ugotować, dobrze umyć owoce i sałatkę.
Krok 2:

Pokrój winogrona na pół i jeśli są pestki, Usuń. Pokrój kurczaka wielkości winogron, nieco większego niż kapusta pekińska. Zerwij liść sałaty, ale nie duży. Obierz pomarańczę, uwolnij plasterki z błon i pokrój na trzy części.
Krok 3:

Na dnie przestronnej salaterki kładziemy liście kapusty i sałaty.
Krok 4:

Sukcesywnie krojąc dodaj pozostałe składniki.
Krok 5:

Przygotuj sos: w misce wymieszaj olej, sok, sól, pieprz, odstaw na chwilę. Dopraw produkty do salaterki, delikatnie wymieszaj.
Krok 6:

Podawaj lepiej w porcjach. W małej salaterce lub miseczkach kładziemy podstawę sałatki, rozrzucamy małe kawałki sera na wierzchu, posypujemy orzechami. Skrop octem balsamicznym. Podwij widelcem i pięknie popraw jasne składniki, podawaj i ciesz się ! Smacznego !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Orzeszki bukowe - 568 kcal/100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g

