skład / składniki
metoda gotowania
nadzienia do tartaletek mogą być bardzo różne. Tutaj z pewnością możesz włączyć wyobraźnię i wymyślić własne kulinarne arcydzieła. Ten przepis jest jedną z możliwych opcji nadzienia, spodoba się miłośnikom owoców morza i nie tylko.Składniki takie jak mięso z kryla i wątróbka dorsza sprawiają, że przekąska jest nie tylko niesamowicie smaczna, ale także Mega zdrowa.
1. Jaja kurze układamy w małym rondlu, zalewamy wodą. Wysyłamy do rondla do ognia. Mierzymy czas - 7 minut od momentu wrzenia. Jeśli ugotujesz mniej, jajka zostaną ugotowane na miękko.
2. Schłodzić jajka na twardo, obrać ze skorupy. A następnie pokroić w kostkę. Jajka można gotować z wyprzedzeniem, aby gotowanie było mniej czasochłonne.
3. Roztopiony ser zetrzyj na drobnej tarce. Aby ser mógł się zetrzeć bez problemów, należy go najpierw przechowywać w zamrażarce przez 10-15 minut.
4. Umyj ogórek, osusz ręcznikami papierowymi. Pokrój ogórek na małe kostki. Jeśli warzywo jest Młode, a skóra nie jest twarda, nie można jej obrać. W przeciwnym razie lepiej jest wyczyścić.
5. Wątroba dorsza jest usuwana ze słoika. Rozłóż na spodku, pozwól olejowi spłynąć. Następnie ugniatamy wątrobę widelcem.
6. Włóż jajka, ser, ogórek, wątróbkę dorsza i mięso kryla do miski. Sól i pieprz do smaku, dopraw majonezem. Dokładnie wymieszaj.
7. Umyj zieloną cebulę, drobno posiekaj. Napełnij tartaletki przygotowanym nadzieniem, posyp posiekaną cebulą.
po ugotowaniu natychmiast podajemy przekąskę. Dodatkowy czas na chłodzenie nie jest wymagany.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Wątróbka dorsza w oleju - 613 kcal/100g
- Mięso z kryla - 97 kcal/100g
- Tartaletki - 514 kcal/100g