tartaletki z mięsem z kryla

pyszna i zdrowa przekąska zachwyci gości! Tartaletki z mięsem z kryla i wątróbką dorsza to przysmak. Taka przekąska będzie wyglądać przyzwoicie na świątecznym stole. Danie należy przygotować bezpośrednio przed podaniem i w żadnym wypadku nie wieczorem. Warto również wziąć pod uwagę fakt, że nie można dostosować ilości majonezu do smaku. Powinno być trochę. Ponieważ w tym przypadku nadmiar zaszkodzi wyglądowi potrawy: nadzienie się rozłoży, a tartaletki zostaną zamoczone.
GallaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 9 g
tłuszcze 60 % 33 g
węglowodany 24 % 13 g
358 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

nadzienia do tartaletek mogą być bardzo różne. Tutaj z pewnością możesz włączyć wyobraźnię i wymyślić własne kulinarne arcydzieła. Ten przepis jest jedną z możliwych opcji nadzienia, spodoba się miłośnikom owoców morza i nie tylko.Składniki takie jak mięso z kryla i wątróbka dorsza sprawiają, że przekąska jest nie tylko niesamowicie smaczna, ale także Mega zdrowa.

1. Jaja kurze układamy w małym rondlu, zalewamy wodą. Wysyłamy do rondla do ognia. Mierzymy czas - 7 minut od momentu wrzenia. Jeśli ugotujesz mniej, jajka zostaną ugotowane na miękko.

2. Schłodzić jajka na twardo, obrać ze skorupy. A następnie pokroić w kostkę. Jajka można gotować z wyprzedzeniem, aby gotowanie było mniej czasochłonne.

3. Roztopiony ser zetrzyj na drobnej tarce. Aby ser mógł się zetrzeć bez problemów, należy go najpierw przechowywać w zamrażarce przez 10-15 minut.

4. Umyj ogórek, osusz ręcznikami papierowymi. Pokrój ogórek na małe kostki. Jeśli warzywo jest Młode, a skóra nie jest twarda, nie można jej obrać. W przeciwnym razie lepiej jest wyczyścić.

5. Wątroba dorsza jest usuwana ze słoika. Rozłóż na spodku, pozwól olejowi spłynąć. Następnie ugniatamy wątrobę widelcem.

6. Włóż jajka, ser, ogórek, wątróbkę dorsza i mięso kryla do miski. Sól i pieprz do smaku, dopraw majonezem. Dokładnie wymieszaj.

7. Umyj zieloną cebulę, drobno posiekaj. Napełnij tartaletki przygotowanym nadzieniem, posyp posiekaną cebulą.

po ugotowaniu natychmiast podajemy przekąskę. Dodatkowy czas na chłodzenie nie jest wymagany.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser"Wiola" - 307   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Wątróbka dorsza w oleju - 613   kcal/100g
  • Mięso z kryla - 97   kcal/100g
  • Tartaletki - 514   kcal/100g

Podobne przepisy