skład / składniki
metoda gotowania
często gospodynie domowe zastanawiają się, jaką przekąskę podnieść na świąteczny stół? Chcę czegoś smacznego, a jednocześnie nowego. Świat gotowania jest pełen wszelkiego rodzaju przysmaków, nowych pomysłów, nowych potraw. Wszyscy wiedzą, że przekąski to dania podawane przed daniami głównymi lub przeznaczone do osobnego lekkiego posiłku. Przekąski są tradycyjnie podawane razem z napojami alkoholowymi.
przekąski są zimne i gorące. Przygotowywane są głównie z warzyw, owoców, grzybów, mięsa, ryb. Ten przepis zwraca uwagę użytkownika na zimną przekąskę z jajek z mięsem kryla. To danie jest jedną z nowych odmian dobrze znanych nadziewanych jajek.
1. Jajka gotujemy na twardo. Aby to zrobić, włóż je do małej patelni, napełnij wodą, Wyślij do ognia. Następnie gotuj przez 7 minut od momentu wrzenia.
2. Po określonym czasie przenosimy jajka do innego pojemnika, napełniamy zimną wodą. Więc szybciej ostygną. Następnie obieramy jajka ze skorupy, przecinamy je na pół.
3. Ostrożnie wyjmij żółtko, włóż do miski, ugniataj widelcem. Tutaj kładziemy mięso z kryla.
4. Obierz czosnek, przepuść przez prasę. Wysyłamy do miski na żółtka i kryla.
5. Twardy ser pocieramy grubo na tarce, wysyłamy po czosnku.
6. Gotowane i obrane krewetki kroimy na kilka części, rozprowadzamy do pozostałych składników.
7. A teraz napełnij nadzienie majonezem, dokładnie wymieszaj, sól i pieprz do smaku. Połówki jaj wypełniamy powstałą masą.
8. Serwujemy przystawkę na talerzu, posypujemy papryką.
9. Umyj zieloną cebulę, posiekaj. Udekoruj je przekąską.
cóż, tutaj! Pięknie, a co najważniejsze-smacznie!
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Mięso z kryla - 97 kcal/100g