jajka z mięsem kryla

idealna przekąska na specjalne okazje i dni powszednie! Jajka z mięsem kryla jaja oczywiście lepiej wybrać domowe lub kupić w sprawdzonym punkcie sprzedaży. Do tej przekąski nadają się tylko duże jajka, małe nie będą wyglądać spektakularnie. Krewetki w przepisie są już gotowane. Ser można wybrać według własnych upodobań. Czosnek potrzebuje bardzo mało, możesz wziąć mały goździk , w przeciwnym razie pokrój goździk na pół.
NauczycielkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 15 g
tłuszcze 45 % 13 g
węglowodany 3 % 1 g
182 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

często gospodynie domowe zastanawiają się, jaką przekąskę podnieść na świąteczny stół? Chcę czegoś smacznego, a jednocześnie nowego. Świat gotowania jest pełen wszelkiego rodzaju przysmaków, nowych pomysłów, nowych potraw. Wszyscy wiedzą, że przekąski to dania podawane przed daniami głównymi lub przeznaczone do osobnego lekkiego posiłku. Przekąski są tradycyjnie podawane razem z napojami alkoholowymi.

przekąski są zimne i gorące. Przygotowywane są głównie z warzyw, owoców, grzybów, mięsa, ryb. Ten przepis zwraca uwagę użytkownika na zimną przekąskę z jajek z mięsem kryla. To danie jest jedną z nowych odmian dobrze znanych nadziewanych jajek.

1. Jajka gotujemy na twardo. Aby to zrobić, włóż je do małej patelni, napełnij wodą, Wyślij do ognia. Następnie gotuj przez 7 minut od momentu wrzenia.

2. Po określonym czasie przenosimy jajka do innego pojemnika, napełniamy zimną wodą. Więc szybciej ostygną. Następnie obieramy jajka ze skorupy, przecinamy je na pół.

3. Ostrożnie wyjmij żółtko, włóż do miski, ugniataj widelcem. Tutaj kładziemy mięso z kryla.

4. Obierz czosnek, przepuść przez prasę. Wysyłamy do miski na żółtka i kryla.

5. Twardy ser pocieramy grubo na tarce, wysyłamy po czosnku.

6. Gotowane i obrane krewetki kroimy na kilka części, rozprowadzamy do pozostałych składników.

7. A teraz napełnij nadzienie majonezem, dokładnie wymieszaj, sól i pieprz do smaku. Połówki jaj wypełniamy powstałą masą.

8. Serwujemy przystawkę na talerzu, posypujemy papryką.

9. Umyj zieloną cebulę, posiekaj. Udekoruj je przekąską.

cóż, tutaj! Pięknie, a co najważniejsze-smacznie!

Poczęstuj się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Mięso z kryla - 97   kcal/100g

Podobne przepisy