małe skorupiaki, których tak naprawdę nie widać, są tak małe, uważane za cenny zasób żywności i wydobywane na skalę przemysłową. Następnie robią z nich ulubione przez wielu konserwy o nazwie & bdquo;mięso z kryla & rdquo;. Znajdziesz z nim przepisy w tym katalogu, a zdjęcia krok po kroku pokażą cały proces gotowania w przejrzystości.
jeśli policzysz, mięso kryla jest pozyskiwane z około ośmiu tuzinów skorupiaków planktonowych, których długość zaczyna się od 9 mm, a kończy na 6,5 cm. Aromatyczne dodatki poprawiają smak. I nie musisz się krzywić - nawiasem mówiąc, mięso z kryla jest produktem przyjaznym dla środowiska, jednym z niewielu. Ponieważ skorupiaki te nie wchłaniają żadnych szkodliwych substancji, które w taki czy inny sposób dostają się do wody.
najczęściej mięso z kryla znajduje się w przepisach z tymi pięcioma potrawami:
Produkt | liczba przepisów z kombinacją | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|---|
ogórki | 4 | 15 | 0.8 | 0.1 | 2.6 |
ryż | 3 | 344 | 6.7 | 0.7 | 78.9 |
jaja kurze | 3 | 80 | 12.7 | 10.9 | 0.3 |
szczypiorek | 3 | 19 | 1.3 | 0 | 4.6 |
jaja | 3 | 157 | 12.7 | 10.9 | 0.7 |
zawartość kalorii w mięsie z kryla wynosi 97 kcal. BJU: odpowiednio 17,5, 1,8, 2,8. Zawiera: witaminy D, B, A, fosfor, jod, żelazo, magnez, potas, sód, wapń, zdrowe kwasy tłuszczowe omega-3. Ten produkt dietetyczny jest zalecany jako środek zapobiegawczy przeciwko wielu chorobom, takim jak cukrzyca, gruźlica, otyłość.
więc co możesz zrobić z mięsem z kryla? Przede wszystkim sałatki, pasztety, kanapki, inne zimne przekąski. Z niego możesz zbudować bardzo smaczne nadzienie do ciast, ciast, pierogów, naleśników. Nawiń kotlety lub klopsiki. Ugotuj aromatyczną zupę.
Skorupiaki różnej wielkości są pakowane w banki. Są takie, które wyglądają jak ziarna ryżu. I są większe, z krewetek antarktycznych. W zasadzie to mięso samo w sobie jest dobrym jedzeniem. Można go podawać ze świeżymi warzywami, ziołami, przygotować szybką przekąskę.