Sałatka z mięsem z kryla i kukurydzą

przygotuj pyszną sałatkę rybną! Obfite i apetyczne! Sałatka z mięsem z kryla i kukurydzą to doskonały wybór na rodzinny obiad. Sałatka jest dość satysfakcjonująca, może działać jako niezależne danie. Ryż należy wybrać okrągły. Ryż na parze i inne kruche odmiany nie nadają się do tego dania. Nie zaleca się spuszczania całego płynu z konserw. W końcu pozostawienie niewielkiej ilości sałatki będzie bardziej soczyste, mniej majonezu pójdzie na dressing. Aby cebula nie była gorzka, należy ją zalać wrzącą wodą i pozostawić na kilka minut. Następnie spuść wodę.
Mya-ChaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 12 g
tłuszcze 24 % 7 g
węglowodany 34 % 10 g
140 kcal
IG: 20 / 80 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

mięso z kryla jest najzdrowszym produktem.& nbsp;Kryl nie gromadzi w sobie szkodliwych substancji, dlatego jest uważany za produkt przyjazny dla środowiska. Jego mięso zawiera takie minerały jak кальций, калий, натрий, магний, фосфор, железо, йод. Kryl jest bogatym źródłem łatwo przyswajalnego białka, aminokwasów, witamin, kwasów tłuszczowych.

dlatego nie ignoruj tak przydatnego produktu. Można go dodawać do różnych potraw: & amp; nbsp; zupy, sałatki, przekąski. Ten przepis oferuje jeden z rodzajów sałatek. Jest pyszny i zdrowy!

1. Wlej ryż do małej miski, napełnij zimną wodą, umyj. Spuść wodę. Następnie włóż czysty ryż do małego rondla, napełnij wodą (wystarczy 100 ml). Wysyłamy do ognia, gotujemy do miękkości.

2. Tymczasem jaja kurze gotujemy na twardo. Schłodzić w zimnej wodzie, a następnie oczyścić ze skorupy. Pokrój jajka w kostkę.

3. Otwieramy konserwy. Spuść część płynu z sardynek. Włóż część sardynek do miski sałatkowej w oleju, ugniataj widelcem. Tutaj kładziemy całe mięso kryla i posiekane jajka.

4. Obierz cebulę, pokrój w kostkę. Wkładamy do osobnej miski, parzymy wrzącą wodą. Zostawiamy na kilka minut, po czym kładziemy na sicie, aby cała woda zniknęła. Jest to konieczne, aby cebula straciła gorycz.

5. Rozłóż cebulę wraz z kukurydzą w salaterce do pozostałych składników. Sól i pieprz do smaku, dopraw majonezem, wymieszaj.

6. Sałatkę wysyłamy do lodówki na godzinę, ponieważ należy ją podawać schłodzoną.

podajemy na stole, w razie potrzeby dekorujemy świeżym liściem sałaty.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mięso z kryla - 97   kcal/100g
  • Sardynki konserwowe - 221   kcal/100g

Podobne przepisy