zupa z kiełków fasoli mung

Przygotuj zdrową zupę! Bardzo smaczne i nie Zwykle! Zupa z kiełkującej fasoli mung jest interesująca, ponieważ nie zawiera zwykłego zestawu warzyw: ziemniaków, marchwi, cebuli. Fasola mung to roślina strączkowa, uprawiana w Indiach. Skład witamin i minerałów w Maszy jest doskonale zbilansowany, co czyni je pożywnym i najbardziej użytecznym produktem. Fasola mung jest dodawana do różnych potraw, ten przepis ujawnia sekrety przygotowywania pożywnej i witaminowej zupy. Olej roślinny można stosować w dowolnym smaku: oliwkowym, sezamowym lub słonecznikowym.
artemiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 43 % 6 g
węglowodany 50 % 7 g
86 kcal
IG: 14 / 86 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 11 h

różnego rodzaju zupy są bardzo dobre dla żołądka. Lekarze zalecają, aby raz dziennie wprowadzać do menu płynne potrawy. Zupy można gotować na bulionie mięsnym lub warzywnym, a także gotuje się je po prostu na wodzie. W każdym razie jest to łatwe danie. Zupy są szybciej wchłaniane, dobrze się rozgrzewają i poprawiają trawienie. Dla osób prowadzących zdrowy tryb życia zupy są koniecznością!

1. Wlej więc kaszę jęczmienną do miski, napełnij wodą. Dokładnie umyj płatki, spuść brudną wodę. Powtarzamy procedurę kilka razy, aż woda będzie całkowicie czysta.

2. Umieść czyste płatki w małym pojemniku, napełnij wodą. Woda nie powinna być zimna, najlepiej, jeśli ma temperaturę pokojową. Pozostaw płatki na noc.

3. Rano moja kiełkowana fasola mung, włóż do rondla. Napełnij wodą (ilość wskazana w składnikach).Wysyłamy patelnię do ognia.

4. Gdy woda się zagotuje, przykryj patelnię pokrywką, zmniejsz ogień. Gotuj przez 15-20 minut. Usuń piankę łyżką cedzakową.

5. Opuchnięte płatki jęczmienne ponownie myjemy, wkładamy do zupy. Czekamy na ponowne zagotowanie, kontynuujemy gotowanie na małym ogniu przez kolejne 10 minut.

6. A teraz sól i pieprz zupę do smaku, zdejmij patelnię z ognia. Pozwól zupie parzyć pod zamkniętą pokrywką przez 10-15 minut.

7. Podczas gdy zupa jest nalegana, moja pietruszka, drobno posiekana. Układamy naczynie w porcjach, posypujemy niewielką ilością oleju roślinnego, posypujemy posiekaną natką pietruszki.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Jęczmień zwinięty jasny - 349   kcal/100g
  • Jęczmień szkocki - 348   kcal/100g
  • Kasza jęczmienna - 343   kcal/100g
  • Płatki jęczmienne - 315   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kiełkująca Masza - 30   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy