skład / składniki
metoda gotowania
różnego rodzaju zupy są bardzo dobre dla żołądka. Lekarze zalecają, aby raz dziennie wprowadzać do menu płynne potrawy. Zupy można gotować na bulionie mięsnym lub warzywnym, a także gotuje się je po prostu na wodzie. W każdym razie jest to łatwe danie. Zupy są szybciej wchłaniane, dobrze się rozgrzewają i poprawiają trawienie. Dla osób prowadzących zdrowy tryb życia zupy są koniecznością!
1. Wlej więc kaszę jęczmienną do miski, napełnij wodą. Dokładnie umyj płatki, spuść brudną wodę. Powtarzamy procedurę kilka razy, aż woda będzie całkowicie czysta.
2. Umieść czyste płatki w małym pojemniku, napełnij wodą. Woda nie powinna być zimna, najlepiej, jeśli ma temperaturę pokojową. Pozostaw płatki na noc.
3. Rano moja kiełkowana fasola mung, włóż do rondla. Napełnij wodą (ilość wskazana w składnikach).Wysyłamy patelnię do ognia.
4. Gdy woda się zagotuje, przykryj patelnię pokrywką, zmniejsz ogień. Gotuj przez 15-20 minut. Usuń piankę łyżką cedzakową.
5. Opuchnięte płatki jęczmienne ponownie myjemy, wkładamy do zupy. Czekamy na ponowne zagotowanie, kontynuujemy gotowanie na małym ogniu przez kolejne 10 minut.
6. A teraz sól i pieprz zupę do smaku, zdejmij patelnię z ognia. Pozwól zupie parzyć pod zamkniętą pokrywką przez 10-15 minut.
7. Podczas gdy zupa jest nalegana, moja pietruszka, drobno posiekana. Układamy naczynie w porcjach, posypujemy niewielką ilością oleju roślinnego, posypujemy posiekaną natką pietruszki.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Jęczmień zwinięty jasny - 349 kcal/100g
- Jęczmień szkocki - 348 kcal/100g
- Kasza jęczmienna - 343 kcal/100g
- Płatki jęczmienne - 315 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kiełkująca Masza - 30 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g