Sałatka koreańska marchewka, kiełbasa i kiszone ogórki

prosta sałatka o pikantnym smaku na świąteczny stół! Istnieje wiele różnych przepisów na sałatkę z koreańską marchewką i kiełbasą. Najważniejsze pozostaje podstawa - koreańska marchewka i kiełbasa, pozostałe składniki są zmieniane, uzupełniane. Jeśli w domu jest coś gotowanego w domu, możemy powiedzieć, że na jakiekolwiek wakacje nie będziesz musiał myśleć, co ugotować na stole, na pewno możesz zrobić z niego kilka prostych i "szybkich" sałatek. Ponadto smak sałatki z takiego domowego przygotowania z pewnością będzie przewidywalny i udany, a wakacje nie zostaną zepsute.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 9 g
tłuszcze 60 % 18 g
węglowodany 10 % 3 g
186 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowanie składników. Tylko jaja kurze są poddawane obróbce cieplnej. Ugotuj je na twardo i ostudź. Pozostałe składniki są gotowe do sałatki. Gotowane jajka kroimy na duże kawałki, będzie piękniej, jeśli będą to małe trójkąty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotowaną kiełbasę kroimy w cienkie paski. W razie potrzeby i do smaku można użyć wędzonej lub pół wędzonej kiełbasy, która nada sałatce wędzony smak.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Twardy ser, lepiej jest wziąć bardziej słony rodzaj sera (nie przaśny), pokroić również w cienkie paski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Do tej sałatki idealne jest zielone pióro cebuli, odświeża smak sałatki iw przeciwieństwie do cebuli nie przerywa pikantnego smaku koreańskiej marchewki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój świeży ogórek na cienkie połówki plasterków. Chociaż do sałatki używamy świeżego ogórka, do sałatki można dodać drobno posiekany lub starty ogórek kiszony. Doda przyjemnej kwaskowatości sałatce i złagodzi kontrast między pikantną koreańską marchewką a innymi składnikami. Najważniejsze, aby nie przesadzić z marynatami, aby nie zatykały smaku innych składników.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Koreańska marchewka. Oczywiście lepiej jest użyć własnego preparatu, w przeciwieństwie do gotowego sklepu, na pewno nie zepsuje smaku sałatki. Koreańskie marchewki, oczywiście sprzedawane w sklepie, są również smaczne, ale nie wiadomo, kiedy i w jakich warunkach zostały ugotowane. Łączymy wszystkie składniki w jednej salaterce. Lekko dodaj, ale trochę, ponieważ koreańska marchewka i ogórek kiszony zawierają wystarczającą ilość soli.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Doprawiamy majonezem. Udekoruj ćwiartką gotowanego jajka, gałązką świeżego koperku i podawaj. W przeciwieństwie do sałatek warstwowych, ta sałatka nie musi stać, dając czas na impregnację, możesz natychmiast zjeść. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa"cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Koreańska marchewka - 134   kcal/100g

Podobne przepisy