skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowanie składników. Tylko jaja kurze są poddawane obróbce cieplnej. Ugotuj je na twardo i ostudź. Pozostałe składniki są gotowe do sałatki. Gotowane jajka kroimy na duże kawałki, będzie piękniej, jeśli będą to małe trójkąty.
Krok 2:
Gotowaną kiełbasę kroimy w cienkie paski. W razie potrzeby i do smaku można użyć wędzonej lub pół wędzonej kiełbasy, która nada sałatce wędzony smak.
Krok 3:
Twardy ser, lepiej jest wziąć bardziej słony rodzaj sera (nie przaśny), pokroić również w cienkie paski.
Krok 4:
Do tej sałatki idealne jest zielone pióro cebuli, odświeża smak sałatki iw przeciwieństwie do cebuli nie przerywa pikantnego smaku koreańskiej marchewki.
Krok 5:
Pokrój świeży ogórek na cienkie połówki plasterków. Chociaż do sałatki używamy świeżego ogórka, do sałatki można dodać drobno posiekany lub starty ogórek kiszony. Doda przyjemnej kwaskowatości sałatce i złagodzi kontrast między pikantną koreańską marchewką a innymi składnikami. Najważniejsze, aby nie przesadzić z marynatami, aby nie zatykały smaku innych składników.
Krok 6:
Koreańska marchewka. Oczywiście lepiej jest użyć własnego preparatu, w przeciwieństwie do gotowego sklepu, na pewno nie zepsuje smaku sałatki. Koreańskie marchewki, oczywiście sprzedawane w sklepie, są również smaczne, ale nie wiadomo, kiedy i w jakich warunkach zostały ugotowane. Łączymy wszystkie składniki w jednej salaterce. Lekko dodaj, ale trochę, ponieważ koreańska marchewka i ogórek kiszony zawierają wystarczającą ilość soli.
Krok 7:
Doprawiamy majonezem. Udekoruj ćwiartką gotowanego jajka, gałązką świeżego koperku i podawaj. W przeciwieństwie do sałatek warstwowych, ta sałatka nie musi stać, dając czas na impregnację, możesz natychmiast zjeść. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g