Sałatka w Tartaletce z czerwoną rybą, serem i ogórkiem

przekąska na bufet i domowe uroczystości – sukces zapewniony. W końcu nadzienie rybne do tartaletek jest zawsze smaczne, zdrowe i szybkie. Nie ma znaczenia, kogo wybierzesz w towarzystwie czerwonej ryby. Tartaletki z czerwoną rybą to wygrana-wygrana na każde wydarzenie. A dlaczego tylko na wydarzenie? Niedzielne popołudnie, zwykłe dni powszednie-domownicy zawsze chcą czegoś wyjątkowego, rozpieszczaj ich tym pysznym!
wellaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 12 g
tłuszcze 42 % 20 g
węglowodany 33 % 16 g
270 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Włóż ser do zamrażarki (lepiej będzie go pocierać) i wyślij jajka do ugotowania.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    5 minut przed rozpoczęciem pracy ze schłodzonymi jajkami i serem zacznijmy kroić składniki. A pierwszym będzie lekko solony łosoś. Pokrój go w małą kostkę, pozostawiając trochę do dekoracji tartlets.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wyślemy cięcie do miski, gdzie następnie przygotujemy to pyszne nadzienie do tartletów.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Jeśli jajka ostygną, obierz je i zetrzyj. Jeśli chcesz, możesz drobno pokruszyć.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wyślij je również do miski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Trudno jest pokroić ser topiony bardzo drobno, zetrzeć go po wyjęciu z opakowania.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po ułożeniu startego sera do pozostałych składników kontynuujemy pracę-pozostaje nam zmielić ogórek. Jakim formatem? Ponownie, twój wybór. Wolałem go drobno pokruszyć.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wyślij ogórek do miski i zakończ proces krojenia siekaniem zieleni. Miałem koperek. Nie wziąłem go specjalnie tak bardzo – aby nie zdobył ani smaku, ani rodzaju lekko solonego łososia. W końcu to ten towarzysz, który jest w stanie przyćmić białe światło!

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zbierz wszystkie składniki w misce. Wymieszaj wszystko i dodaj śmietanę. Nie trzeba jej też dużo brać, bo może też zanegować całą naszą pracę. Dobrze wszystko ugniatamy. Nadzienie jest gotowe.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przygotuj tartaletki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż do nich nadzienie i udekoruj do smaku. Możesz mieć paski ryb, zielenie itp.

i więcej porad

drobna lub średnia wybrać tarkę do wcierania sera i jajka? Zależy to od wielkości tartlets-jeśli są miniaturowe, pocierać na małym, a dla dużych można zrobić małą kostkę.

piszę w przepisie-ugotujemy jajka, a przepis wskazuje 1 szt. wszystko jest proste, lepiej się zabezpieczyć i ugotować 2-3, ponieważ jajka mogą być niskiej jakości.

tartaletki lepiej brać cienkie, świeże, aby łatwo gryźć. Możesz sam je spiekać i kupić w sklepie-spójrz tylko na datę produkcji!

jeśli tartaletki są suche, grube, trzymaj je przed nadzieniem na parze lub zmiękcz w inny sposób.

ser i ryby są słone, więc ilość ogórka i jajek można bezpiecznie podwoić.

zamiast kwaśnej śmietany możesz wziąć majonez, ale doda to jeszcze więcej pikanterii przekąsce.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g
  • Tartaletki - 514   kcal/100g

Podobne przepisy