makaron instant z krewetkami

chcesz czegoś smacznego i niezwykłego? Jest świetny pomysł! Makaron instant z krewetkami i grzybami to wspaniały obiad dla rodziny. Możesz nawet przygotować danie dla początkujących w gotowaniu: wszystko jest szybkie i proste. Makaron gotuje się osobno z wrzącą wodą. A krewetki i grzyby gotuje się w bulionie. Następnie składniki są łączone już tuż przed podaniem. Grzyby można stosować zakupione lub leśne. Tylko jeśli grzyby są leśne, ze względów bezpieczeństwa należy je najpierw całkowicie ugotować. Bulion może być używany do mięsa lub warzyw.
VesıleAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 80 % 4 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 20 % 1 g
21 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

dania z krewetek są zawsze zwycięskim i oryginalnym rozwiązaniem. Krewetki są cennym źródłem wapnia i białka zwierzęcego. Nie zawierają dużo kalorii, więc mogą być częścią diety tych, którzy dbają o swoją sylwetkę.

grzyby do gotowania można kupić w najbliższym supermarkecie. Są dostępne przez cały rok. Alternatywnie możesz wziąć pieczarki. Szybko się gotują i dobrze smakują.

bulion jest odpowiedni zarówno dla mięsa, jak i warzyw. Z bulionem z kurczaka będzie również pyszny. Można go przygotować specjalnie dla tego dania lub użyć istniejącego. Chociaż w razie potrzeby bulion można całkowicie zastąpić wodą.

1. Bulion wlać do rondla z grubym dnem, wysłać do ognia.

2. W międzyczasie przygotuj grzyby: obierz, umyj, pokrój na kawałki.

3. Krewetki są również czyszczone: usuwamy głowy i nogi, oczyszczamy z muszli.

4. Umyj zieloną cebulę i kolendrę, pokrój nożem.

5. Włóż grzyby do wrzącego bulionu, gotuj przez 5 minut. Następnie dodaj krewetki i zieloną cebulę, sól.

6. Trzymaj w ogniu przez dwie minuty, aż krewetki staną się różowe. Zdejmij patelnię z ognia.

7. Włóż chiński makaron instant do miski, zalej wrzącą wodą. Przykryj miskę pokrywką, pozostaw na 2 minuty.

8. Wlać bulion z grzybami i krewetkami do misek. Dodaj makaron do każdej miski makaronu, posyp posiekaną kolendrą.

podawaj natychmiast. Pyszne jest uzupełnienie Dania sosem pomidorowym, ale jest to opcjonalne.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Chiński makaron instant - 46   kcal/100g

Podobne przepisy