Sałatka z marynowanymi grzybami i kukurydzą w puszkach
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój gotowanego gotowanego kurczaka w dużą kostkę.
Krok 2:
Następnie posiekaj marynowane grzyby, użyłem pieczarek. Wylej je do kurczaka.
Krok 3:
Dodaj do nich kukurydzę i posiekane jajko.
Krok 4:
W razie potrzeby możesz dodać zieloną cebulę.
Krok 5:
Dopraw wszystkie składniki majonezem i wymieszaj.Połóż na talerzu do serwowania. Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g