Sałatka z marynowanymi grzybami i kukurydzą w puszkach

bez zmartwień i kłopotów pyszna i piękna sałatka! Przepis jest dobry, ponieważ jest szybki i prosty w przygotowaniu.
VatrushkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 9 g
tłuszcze 42 % 10 g
węglowodany 21 % 5 g
134 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój gotowanego gotowanego kurczaka w dużą kostkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie posiekaj marynowane grzyby, użyłem pieczarek. Wylej je do kurczaka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj do nich kukurydzę i posiekane jajko.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W razie potrzeby możesz dodać zieloną cebulę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dopraw wszystkie składniki majonezem i wymieszaj.Połóż na talerzu do serwowania. Smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Pieczarki marynowane - 12   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy