mięso z kryla przekąska

podawaj kreatywne i zdrowe przekąski! Mięso z kryla jest zdrowym składnikiem każdej przekąski! Jedząc mięso z kryla, organizm otrzymuje wiele niezbędnych witamin i pierwiastków śladowych, dzięki czemu wzmacnia się odporność. Osoba staje się bardziej odporna na stres i mniej podatna na przeziębienia. Wszystkie składniki na przekąskę zaproponowaną w przepisie są dostępne, dobrze komponują się ze smakiem. Serwując takie danie na świątecznym stole, możesz być w 100% pewien, że goście będą zachwyceni!
LesiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 6 g
tłuszcze 35 % 11 g
węglowodany 45 % 14 g
170 kcal
IG: 40 / 60 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 40 min

ryż można ugotować wstępnie lub ugotować bezpośrednio na przekąskę. Ryż jaśminowy gotuje się po prostu. Najpierw przemywa się go kilka razy, aż woda stanie się całkowicie przezroczysta, a nie mętna. Następnie napełnij wodą w stosunku 1: 2 i wyślij do minimalnego ognia. Gotuj ryż przez 10-15 minut od momentu wrzenia. Gotowy ryż pozostawiamy pod zamkniętą pokrywką na kolejne 10 minut, aby się zaparzył. To wszystko. Teraz możesz użyć żądanej ilości do przygotowania przekąski.

1. Spuść olej z wątroby dorsza, nie przyda się w tym przepisie. Rozłóż odpowiednią ilość wątroby na ręczniku papierowym lub na sitku, pozwól olejowi spłynąć. Pokrój dobrze wysuszoną wątrobę na małe kawałki.

2. Jajka wkładamy do rondla, napełniamy wodą, wysyłamy do ognia. Gotuj jajka przez 6-7 minut od momentu wrzenia. Następnie przenosimy je do pojemnika z zimną wodą, schładzamy. Gdy jajka ostygną, obierz je ze skorupy i pokrój w kostkę.

3. Obierz cebulę, pokrój w cienkie paski. Przepis wykorzystuje czerwoną szalotkę.

3. Moje jabłka, suszone. Pokrój w cienkie plasterki. Najlepiej wybrać soczyste owoce słodko-kwaśnej odmiany. Zbyt miękkie jabłka nie będą działać.

4. Gotowany ryż jaśminowy rozprowadzamy w misce. Tutaj kładziemy mięso z kryla, wątrobę dorsza, posiekaną cebulę i jajka.

5. Doprawiamy składniki jogurtem, solą i pieprzem do smaku, mieszamy. Jogurt w przepisie wykorzystuje naturalny klasyczny, bez wypełniaczy i dodatków. W razie potrzeby można go zastąpić majonezem.

6. Powstałą masę układamy na plasterkach jabłkowych, dekorujemy ziołami i natychmiast podajemy.

smacznego!

Kaloryczność produktów, możliwych w składzie dania

  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Szalotka - 72   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Wątróbka dorsza w oleju - 613   kcal/100g
  • Ryż jaśminowy - 353   kcal/100g
  • Mięso z kryla - 97   kcal/100g

Podobne przepisy