skład / składniki
metoda gotowania
1. Umyj cebulę i marchewkę i obierz, a następnie drobno posiekaj lub przewiń w maszynce do mięsa. Kapusta, najlepiej używać młodej, jest bardziej delikatna, kroimy ją w cienkie paski.
2. Posiekane warzywa mieszamy z mięsem mielonym, solą i dodajemy przyprawy do smaku.
3. Umyj paprykę, odetnij łodygę i obierz nasiona. Powstałe mięso mielone kładziemy na obranym środku papryki.
4. Do sosu smażyć w jeszcze jednej posiekanej cebuli i startej marchewce, gdy warzywa staną się miękkie, dodać koncentrat pomidorowy i posiekany czosnek, sól i inne przyprawy.
5. Połóż paprykę na poduszce warzywnej i napełnij ją wodą, aby lekko zakryła paprykę. Przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu przez około pół godziny. Posyp gotowe danie posiekanymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g