pasta pomidorowa domowej roboty bez soli

gęsta, Naturalna pasta pomidorowa na zimę! Pasta pomidorowa jest jednym z najczęściej używanych produktów w kuchni, dodając do różnych potraw. Oczywiście lepiej jest gotować samemu, gdy wiesz,że używano tylko naturalnych produktów. Dlatego jeśli to możliwe, oczywiście lepiej przygotować go w domu.
SvetalisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 4 g
23 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h 30 min

1. Pomidory wybierz soczyste, dojrzałe z mięsistym miąższem. Najpierw musimy usunąć skórkę, w tym celu pomidory zanurzamy na minutę we wrzącej wodzie, a następnie wyjmujemy łyżką cedzakową i natychmiast przenosimy do pojemnika z zimną wodą. Po tej procedurze skóra jest bardzo łatwa do usunięcia.

2. Następnie gotuj pomidory przez 30 minut. Następnie przetrzyj przez drobne sito, usuwając w ten sposób nasiona.

3. Stawiamy pojemnik, w którym gotujemy do ognia. Lepiej jest wziąć naczynia z grubym dnem. Wlej sok pomidorowy do rondla i zagotuj. Gotuj przez kilka godzin, aż makaron będzie gęsty.

4. Układamy w wysterylizowanych słoikach i zamykamy pokrywkami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g

Podobne przepisy