pasta pomidorowa domowej roboty bez soli
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Pomidory wybierz soczyste, dojrzałe z mięsistym miąższem. Najpierw musimy usunąć skórkę, w tym celu pomidory zanurzamy na minutę we wrzącej wodzie, a następnie wyjmujemy łyżką cedzakową i natychmiast przenosimy do pojemnika z zimną wodą. Po tej procedurze skóra jest bardzo łatwa do usunięcia.
2. Następnie gotuj pomidory przez 30 minut. Następnie przetrzyj przez drobne sito, usuwając w ten sposób nasiona.
3. Stawiamy pojemnik, w którym gotujemy do ognia. Lepiej jest wziąć naczynia z grubym dnem. Wlej sok pomidorowy do rondla i zagotuj. Gotuj przez kilka godzin, aż makaron będzie gęsty.
4. Układamy w wysterylizowanych słoikach i zamykamy pokrywkami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g