skład / składniki
metoda gotowania
1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją do stanu "al dente". Odcedź i posmaruj makaron łyżką oliwy z oliwek.
2. W międzyczasie rozgrzej pozostały olej na dużej patelni.
3. Dodaj plasterki piersi z kurczaka. Od czasu do czasu mieszając smaż na złoty kolor, sól, pieprz i połóż na talerzu.
4. Na tej samej patelni roztop masło. Dodaj posiekany czosnek, por. Gotuj, często mieszając, aż będzie miękka.
5. Wlej śmietanę, zagotuj i gotuj na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż śmietana zmniejszy się o połowę.
6. Na patelnię włożyć makaron i smażonego kurczaka. Gotuj, mieszając, przez około dwie minuty.
7. Dodaj 2/3 Skórki, fety i ziół na patelnię. Wymieszać.
podawaj udekorowane pozostałą skórką, fetą i ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Estragon - 25 kcal/100g
- Tarchun - 40 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Ser"feta" - 290 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Farfalle - 350 kcal/100g