Zupa z zielonych szparagów

danie obiadowe dla prawdziwych smakoszy! Dołącz do nas! Uwielbiam tę zupę i ogólnie wszelkie zupy puree. Harmonijne połączenie składników, piękny wygląd, niesamowity aromat i niesamowity smak - to wszystko o tym daniu, przepisem, którym spieszę się podzielić. I oczywiście przydatne!
♥Solii♥+Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 60 % 9 g
węglowodany 27 % 4 g
104 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

1. Opłucz trawę cytrynową i podziel ją na pół. Połowa do podania. Opłucz szparagi, Usuń twarde końce.
2. Gotuj szparagi i połowę trawy cytrynowej we wrzącej osolonej wodzie z sokiem z cytryny (około 12 minut).
3. Usuń szparagi z bulionu. Odetnij końcówki i pozostaw je w ciepłym bulionie do dalszej dekoracji.
4. Odmierz 200 ml bulionu i gotuj Pozostałe szparagi z trawy cytrynowej przez kilka minut.
5. Zetrzyj je na puree, dodaj mleko kokosowe, posiekane chili, sól. Zachowaj trochę chili do podania.
6. Podawaj zupę udekorowaną szparagami i lemongassem, posypaną chili i ulubionymi przyprawami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko kokosowe - 230   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Trawa cytrynowa - 104   kcal/100g
  • Szparagi zielone - 25   kcal/100g

Podobne przepisy