Dargin chinkal

Przygotuj niesamowicie pyszne danie! Daj swoim bliskim dobry nastrój! Uwielbiam próbować czegoś nowego. Pewnego dnia przekonało mnie ciekawe danie - darginski Puff chinkal. Okazało się niezwykle smaczne, ale z wyglądu piękne i apetyczne.
Amaliya-mamaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 12 g
tłuszcze 21 % 8 g
węglowodany 47 % 18 g
197 kcal
IG: 16 / 0 / 84

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 50 min

najpierw podejmij się przygotowania bulionu. Aby to zrobić, pokrój umytą wołowinę na średnie kawałki, włóż je do kotła. Smażyć na złoty kolor. Pokrój marchewkę i cebulę, Wyślij do mięsa. Dopraw przyprawami, solą i dodaj wodę. Wołowina jest gotowana przez długi czas, na małym ogniu. Upewnij się, że woda nie gotuje się zbytnio - wtedy bulion nie będzie mętny, ale przezroczysty.

podczas gotowania bulionu zagniataj ciasto. Wlej suche drożdże do miski, zalej ciepłym mlekiem. Powstałą mieszaninę wprowadza się do przesianej i osolonej mąki, zagniatamy ciasto. Na koniec dodaj olej roślinny i ponownie ugniataj. Przykryj Kolobok serwetką, pozostaw na 15 minut.

po odczekaniu określonego czasu podziel ciasto na 4 części - każdą z nich cienko rozwałkuj i posmaruj wstępnie stopionym masłem. Złóż warstwę ciasta na rolkę. Gotowe bułki kroimy na kawałki 2-3 cm i wkładamy do podwójnego kotła do gotowania.

po 30-40 minutach ptysie orzechowe będą gotowe. Sprawdzamy gotowość bulionu mięsnego. Dodaj posiekane warzywa. Użyłem tego, co było pod ręką - pietruszki i kopru, ale możesz umieścić bazylię lub kolendrę.

podawaj chinkal z bulionem mięsnym.

ciesz się niezwykłym smakiem i aromatem!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy