skład / składniki
metoda gotowania
najpierw podejmij się przygotowania bulionu. Aby to zrobić, pokrój umytą wołowinę na średnie kawałki, włóż je do kotła. Smażyć na złoty kolor. Pokrój marchewkę i cebulę, Wyślij do mięsa. Dopraw przyprawami, solą i dodaj wodę. Wołowina jest gotowana przez długi czas, na małym ogniu. Upewnij się, że woda nie gotuje się zbytnio - wtedy bulion nie będzie mętny, ale przezroczysty.
podczas gotowania bulionu zagniataj ciasto. Wlej suche drożdże do miski, zalej ciepłym mlekiem. Powstałą mieszaninę wprowadza się do przesianej i osolonej mąki, zagniatamy ciasto. Na koniec dodaj olej roślinny i ponownie ugniataj. Przykryj Kolobok serwetką, pozostaw na 15 minut.
po odczekaniu określonego czasu podziel ciasto na 4 części - każdą z nich cienko rozwałkuj i posmaruj wstępnie stopionym masłem. Złóż warstwę ciasta na rolkę. Gotowe bułki kroimy na kawałki 2-3 cm i wkładamy do podwójnego kotła do gotowania.
po 30-40 minutach ptysie orzechowe będą gotowe. Sprawdzamy gotowość bulionu mięsnego. Dodaj posiekane warzywa. Użyłem tego, co było pod ręką - pietruszki i kopru, ale możesz umieścić bazylię lub kolendrę.
podawaj chinkal z bulionem mięsnym.
ciesz się niezwykłym smakiem i aromatem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g