skład / składniki
metoda gotowania
1. Brokuły gotować na parze do miękkości i odstawić.
2. Na patelni rozgrzać olej na średnim ogniu. Dodaj posiekaną cebulę i posiekaną marchewkę. Gotuj, aż cebula będzie przezroczysta.
3. Posyp mąką i wymieszaj, aby warzywa były pokryte mąką.
4. Powoli wlej bulion warzywny, ciągle mieszając. Dodaj śmietanę i wymieszaj.
5. Gdy zupa się zagotuje, zacznij dodawać starty ser.
6. Musisz powoli mieszać, aż ser się stopi.
7. Dodaj zmiażdżony czosnek, sól i pieprz do smaku.
8. Dodaj brokuły, podrzucając. Obniż temperaturę do minimum i gotuj pod przykryciem przez około 7-10 minut, od czasu do czasu mieszając patelnię.
zupa jest gotowa! Smacznego.
PS: nadal możesz przygotować grzanki do podania.
za to:
Rozgrzej piekarnik do 150 stopni. Pokrój chleb na 1 cm kostki i umieść je w misce. Skrop odrobiną oliwy z oliwek. Dodaj sól i starty ser. Dobrze wymieszaj. Rozłóż równomiernie na blasze do pieczenia i piecz przez 10-15 minut, aż będą złote.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ser "cheddar" - 392 kcal/100g
- Bulion warzywny - 13 kcal/100g