naleśniki z dwoma nadzieniami

pyszne cienkie naleśniki z dwoma nadzieniami mięsnymi! W tym przepisie od razu oferuję przepis na niesamowicie smaczne i bardzo cienkie naleśniki oraz przepis na dwie opcje nadzień mięsnych! Osobiście zawsze z reguły robię naleśniki, ciasta itp. z kilkoma dodatkami!) Robię takie naleśniki od bardzo dawna i zawsze okazuje się bardzo, bardzo smaczne! Nawet pierwszy naleśnik nigdy nie jest nierówny!;)- prawda to jeszcze zależy od patelni!) Naleśniki piec baaardzo szybko! I zjedzone-też) Średnica patelni użytej w przepisie = 23 cm (na dole)
Aliska fireAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 9 g
tłuszcze 29 % 9 g
węglowodany 42 % 13 g
171 kcal
IG: 15 / 0 / 85

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki do ciasta i do nadzień. Gotuj kości kurczaka (grzbiety, resztki z przyciętej piersi) przez 1-1,5 godziny, aż będą ugotowane. Mięso na moim zdjęciu jest już ugotowane, ponieważ wcześniej zrobiłem marynatę z ryżem i językiem, a bulion z mięsa (pozostawiając 0,5 szklanki do nadzienia) poszedł na zupę.)

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotowanie wieprzowiny: opłucz mięso, zanurz we wrzącej wodzie, ponownie zagotuj, przykryj i gotuj przez 1,5-2 godziny do miękkości. 30 minut przed końcem gotowania możesz dodać marchewkę i cebulę do bulionu, a także liść laurowy i ziarna pieprzu. Musisz posolić wieprzowinę na 10 minut. przed końcem gotowania, aby wieprzowina była bardziej soczysta. Uwaga: kawałek wieprzowiny o wadze 0,5 - 1 kg. musisz gotować 1,5-2 godziny po ugotowaniu. Kawałki wieprzowiny gotuje się przez 40-50 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ciasto: wymieszaj mleko z wodą, dodaj mąkę małymi porcjami, dobrze wymieszaj, aby nie było grudek. Osobiście, aby uprościć i przyspieszyć ten etap, robię to mikserem.) Następnie ubij jajka, dodaj sól, cukier, Rast. olej. Ponownie dokładnie wymieszaj, aż będzie gładka. Uwaga: możesz bezpiecznie dodać 800 gramów mąki na raz, a następnie, jeśli to konieczne, dodać trochę więcej, aż do uzyskania pożądanej konsystencji - płynnej śmietany. Test wyszedł 4 L.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Upiecz cienkie naleśniki. Bez oleju! (chociaż spójrz na funkcje swojej patelni). Takie naleśniki należy piec na cichym ogniu, nieco mniej niż przeciętnie, z jednej strony na złoty kolor, az drugiej smażyć dosłownie przez kilka sekund. UWAGA: Jeśli naleśniki pękają, źle się obracają, dodaj trochę więcej mąki. A jeśli ciasto wydaje się gęste, możesz je rozcieńczyć mlekiem lub wodą (tylko trochę przesadzić;))

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Równolegle z pieczeniem naleśników możesz przygotować nadzienie. Obierz całą cebulę, drobno posiekaj i smaż na oleju roślinnym na złoty kolor. Zetrzyj ser na grubej tarce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przekręć gotowe gotowane mięso w maszynce do mięsa z małą dyszą (gorące lub zimne - nie ma znaczenia). Dodaj połowę smażonej cebuli i pół szklanki bulionu do mięsa, dobrze wymieszaj. UWAGA: jeśli mieszanka mięsna wydaje się sucha, musisz dodać trochę więcej bulionu, aby stała się taka... & quot; mokra".)

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Schłodzić gotowe kości/grzbiety kurczaka i oddzielić mięso od kości (lepiej nie używać skóry do nadzienia). Do mięsa dodaj pozostałą smażoną cebulę i bulion, dobrze wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po upieczeniu wszystkich naleśników (zwykle mam 44-48 sztuk), przystępujemy do zwijania naleśników. Weź nadzienie mięsne i rozłóż je na smażonej (złotej) stronie naleśnika bliżej krawędzi 1 łyżki.L. zwinąć dwa razy w rurkę, owinąć boczne krawędzie (po lewej i prawej), ale tak, aby nie zachodziły na siebie i zwinąć dalej w rurkę. Zrób to z połową naleśników.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Teraz przejdź do drugiego nadzienia. Ale ponieważ nadzienia są dwa rodzaje, więc konieczne jest, aby naleśniki jakoś się różniły.. Dlatego naleśniki z nadzieniem z kurczaka zawijamy trochę inaczej-czyniąc je bardziej kwadratowymi. Aby to zrobić, rozłóż nadzienie na smażonej stronie, ale z dala od krawędzi i bardziej kwadratowo (również 1 łyżka.L.) połóż trochę sera na wierzchu. Zwiń również dwa razy, a następnie zawiń boczne krawędzie, ale już w zakładkę i wróć do końca.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    W rezultacie, jak widać na zdjęciu, naleśniki można odróżnić!) W tej formie ostrożnie włóż je do rondla i przechowuj w lodówce, aż je zjesz. Naleśniki są przechowywane przez 4-5 dni. Cóż, tuż przed użyciem należy je smażyć pod pokrywką z obu stron na złoty kolor. Ale smaż na małym ogniu, w przeciwnym razie naleśnik zostanie usmażony, a nadzienie nie będzie miało czasu na rozgrzanie. Tym razem wyszło mi 46 naleśników-24 z mięsem, 20 z kurczakiem i 3 zjedzone śr

ważne: wieprzowinę należy gotować na bardzo, bardzo małym ogniu, aby na wierzchu był lekko zauważalny ruch bulionu. W przeciwnym razie mięso okaże się szorstkie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal / 100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal / 100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal / 100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal / 100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal / 100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal / 100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy