sos barszczowy na zimę w powolnej kuchence

powolna kuchenka pomoże łatwo przygotować sos na pyszną zupę! Świetny dressing, który można dodać do smażenia podczas gotowania barszczu. I będzie o wiele smaczniejszy i bardziej aromatyczny niż używanie warzyw ze sklepu w zimie. I bardziej przydatne. Z tych produktów możesz przygotować 6 puszek po 0,5 litra pysznego sosu do barszczu.
AliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 78 % 7 g
36 kcal
IG: 25 / 0 / 75

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 10 min

1. Umyj, obierz i zetrzyj buraki na grubej tarce.
2. Obierz pomidory. Należy to zrobić w następujący sposób: na każdym pomidorze wykonaj nacięcia w kształcie krzyża - płytkie, wystarczy wyciąć skórkę. Zanurz pomidory we wrzącej wodzie na 10-20 sekund, po czym wyjmij je z gorącej wody i usuń skórę.
3. Pokrój przygotowane pomidory na pół, Wytnij łodygę. Zmiksuj pomidory blenderem na puree.
4. Przenieś starte buraki i przecier pomidorowy do miski wolnowaru.
5. Dodaj sól do smaku. Pamiętaj, aby spróbować mieszanki warzywnej.
6. Zamknij pokrywę multicookera, włącz tryb "duszenie", czas - 1,5 godziny.
7. Gdy minie czas, ułóż obrabiany przedmiot bezpośrednio na gorąco w wysterylizowanych słoikach, zwiń sterylnymi pokrywkami.
8. Pozwól słoikom ostygnąć do góry nogami na ciepło. Na przykład możesz owinąć słoiki kocem, aby ostygły wolniej.
9. Schłodzone słoiki należy przechowywać w chłodnym miejscu.

gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy