skład / składniki
metoda gotowania
1. Umyj, obierz i zetrzyj buraki na grubej tarce.
2. Obierz pomidory. Należy to zrobić w następujący sposób: na każdym pomidorze wykonaj nacięcia w kształcie krzyża - płytkie, wystarczy wyciąć skórkę. Zanurz pomidory we wrzącej wodzie na 10-20 sekund, po czym wyjmij je z gorącej wody i usuń skórę.
3. Pokrój przygotowane pomidory na pół, Wytnij łodygę. Zmiksuj pomidory blenderem na puree.
4. Przenieś starte buraki i przecier pomidorowy do miski wolnowaru.
5. Dodaj sól do smaku. Pamiętaj, aby spróbować mieszanki warzywnej.
6. Zamknij pokrywę multicookera, włącz tryb "duszenie", czas - 1,5 godziny.
7. Gdy minie czas, ułóż obrabiany przedmiot bezpośrednio na gorąco w wysterylizowanych słoikach, zwiń sterylnymi pokrywkami.
8. Pozwól słoikom ostygnąć do góry nogami na ciepło. Na przykład możesz owinąć słoiki kocem, aby ostygły wolniej.
9. Schłodzone słoiki należy przechowywać w chłodnym miejscu.
gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g