Coconut blancmange
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej połowę mleka do rondla i podgrzej.
2. Wlej skrobię i cukier waniliowy do miski, wymieszaj.
3. Wlać powstałą mieszaninę zimnym mlekiem, ponownie wymieszać.
4. Teraz wlej zimne mleko ze skrobią i cukrem do mleka gotowanego na kuchence, nie przestając mieszać masy trzepaczką. Natychmiast zdejmij z ognia.
5. Mieszaj, aż zawartość patelni zgęstnieje.
6. Przenieś przyszły deser do misek lub kokilek.
7. Poczekaj, aż całkowicie ostygnie, po czym możesz się nim delektować. Ale nadal radziłbym trzymać go w lodówce przez kilka godzin - w ten sposób stanie się jeszcze smaczniejszy i orzeźwiający.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko kokosowe - 230 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g