skład / składniki
metoda gotowania
1. Umyj mięso, włóż do rondla, zalej zimną wodą, zagotuj, usuń pianę.
2. Dodaj sól, pieprz, liść laurowy, obraną cebulę (2 szt.) w całości do bulionu.
3. Gotuj mięso przez 20 minut na średnim ogniu, a następnie zmniejsz ciepło i gotuj przez kolejne 1,5-2 godziny na umiarkowanym ogniu.
4. Obierz ziemniaki, włóż je w całości (jeśli ziemniaki są małe, duże należy pokroić na kilka części) do wrzącego bulionu, a następnie gotuj wszystko razem przez kolejne 15-20 minut.
5. Zagnieść ciasto na soczyste (makaron), mieszając wodę, sól, jajko i mąkę. Ciasto powinno wyglądać jak pierogi-strome i jednocześnie elastyczne.
6. Pozostałą cebulę obrać i pokroić w krążki, zalać wrzącym bulionem, odstawić na 10 minut.
7. Ciasto podzielić na 2 części, każdą rozwałkować na warstwę i włożyć w całości do bulionu.
8. Gotuj przez 8-10 minut,a następnie połóż na talerzu. Sochi można pozostawić w całości lub pokroić na kawałki.
9. Połóż ziemniaki na krawędzi naczynia, połóż mięso na środku. Na wierzch dodaj cebulę gotowaną na parze i posiekane zioła.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Konin (cięta) - 172 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g