kisiel z mąki lnianej z miodem

bardzo zdrowa i smaczna uczta dla tych, którzy dbają o zdrowie! Ci, którzy prowadzą zdrowy tryb życia, podążają za figurą, ten przepis na przysmak witaminowy jest poświęcony. Jego główną zaletą dla mnie osobiście jest brak skrobi w recepturze. Czasami piję galaretkę lnianą bez żadnych dodatków, a czasami dodaję miód lub aromatyczny i pyszny naturalny syrop do nastroju.
alena•♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 2 g
tłuszcze 11 % 1 g
węglowodany 67 % 6 g
43 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Wlej mąkę do szklanki z niewielką ilością ciepłej wody, dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek.
2. Wlej mieszaninę do rondla, dodaj resztę wody, nie przestając mieszać.
3. Postaw rondel na ogniu, przy ciągłym mieszaniu doprowadzaj do wrzenia.
4. Zdejmij patelnię z ognia, pozwól jej ostygnąć.
5. Dodaj miód (syrop, cukier) do smaku.

galaretka lniana jest gotowa.

dobrego zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka lniana - 270   kcal/100g

Podobne przepisy