fasola szparagowa po koreańsku

zamiast marchewki po koreańsku ugotuj fasolę-jest pyszna i niezwykła! Każdy, kto kocha koreańskie sałatki, z pewnością spodoba się to danie. Bardzo smaczna i pikantna przekąska-dobra zarówno w dni powszednie, jak i na świąteczną ucztę. Spróbuj! Zamiast przypraw możesz wziąć gotową przyprawę do marchewki po koreańsku.
ReinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 82 % 9 g
46 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 25 min

fasolę szparagową należy umyć, odciąć ogony z obu stron, a następnie gotować w lekko osolonej wodzie przez 7 minut. Następnie wrzuć fasolę do durszlaka, poczekaj, aż cała woda spłynie, przenieś fasolę do osobnej miski i pozwól jej ostygnąć.

marchewki umyć, obrać i posiekać (w paski, jak w przypadku koreańskiej marchewki). Umieść go w misce z fasolą. Obierz cebulę, pokrój w cienkie półpierścienie. Dodaj go do tej samej miski.

teraz dodaj cukier, sól, ocet ryżowy i przyprawy: czosnek w proszku, mieloną kolendrę, czarny i czerwony pieprz (mielony). Ważne! Dodaj przyprawy do smaku-lepiej dodać część i posmakować, w razie potrzeby włożyć więcej.

wszystko wymieszaj i włóż do lodówki, aby marynować przez jeden dzień. Kiedy minie ten czas, fasola po koreańsku będzie gotowa do podania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Ocet ryżowy - 20   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g
  • Fasola szparagowa - 47   kcal/100g

Podobne przepisy