skład / składniki
metoda gotowania
fasolę szparagową należy umyć, odciąć ogony z obu stron, a następnie gotować w lekko osolonej wodzie przez 7 minut. Następnie wrzuć fasolę do durszlaka, poczekaj, aż cała woda spłynie, przenieś fasolę do osobnej miski i pozwól jej ostygnąć.
marchewki umyć, obrać i posiekać (w paski, jak w przypadku koreańskiej marchewki). Umieść go w misce z fasolą. Obierz cebulę, pokrój w cienkie półpierścienie. Dodaj go do tej samej miski.
teraz dodaj cukier, sól, ocet ryżowy i przyprawy: czosnek w proszku, mieloną kolendrę, czarny i czerwony pieprz (mielony). Ważne! Dodaj przyprawy do smaku-lepiej dodać część i posmakować, w razie potrzeby włożyć więcej.
wszystko wymieszaj i włóż do lodówki, aby marynować przez jeden dzień. Kiedy minie ten czas, fasola po koreańsku będzie gotowa do podania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Fasola szparagowa - 47 kcal/100g