skład / składniki
metoda gotowania
ugotuj makaron do miękkości, Wrzuć durszlak do szklanki cały płyn. Następnie przenieś makaron do garnka lub metalowej (ceramicznej) miski.
dodaj masło, zwykły cukier, cukier waniliowy. Wszystko dobrze wymieszaj. Możesz dodać mniej cukru - tutaj Zdecyduj na podstawie własnych preferencji. Uwielbiam, żeby babka była całkiem słodka i wkładam ją w takiej ilości.
niech makaron ostygnie, a na razie rozbij jajka (10 szt.) w osobnej misce. Ubij je w pianę i napełnij powstałą masę schłodzonym makaronem, wymieszaj.
nasmaruj formę masłem. Włóż makaron wymieszany z jajkami, włóż formę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pół godziny.
podczas gdy przyszła babcia jest w piekarniku, wypełnij: dobrze wymieszaj (możesz ubić) pozostałe jajka, śmietanę i cukier (do smaku).
minęło pół godziny-wyjmij formę, wlej polewę na zapiekankę i włóż do piekarnika na kolejne pół godziny.
babcia jest gotowa. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g