kurczak mitball
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Weź 2 filety z kurczaka i przewiń w maszynce do mięsa. Dodaj czosnek, paprykę i paprykę. Dokładnie wymieszaj. W osobnej misce ubij białko solą, aż uzyskasz białą, gęstą pianę. Dodaj do mięsa mielonego i delikatnie je wymieszaj. Odłóż na chwilę na bok.
Krok 2:
Weź dowolny ser i pokrój go w kostkę. Ale lepiej kupić mozzarellę.
Krok 3:
Połóż mięso mielone na folii spożywczej lub jednorazowej torbie o średnicy około 10 cm, Umieść ser na środku i podnosząc rogi do środka, uformuj kulkę z folii. Fiksować.
Krok 4:
Włóż mitball do wrzącej wody i gotuj przez około 15-20 minut. rozłóż na powierzchni. Otwórz opakowanie i ciesz się.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g