kurczak mitball

najbardziej soczyste mitballe podbiją serca smakoszy!
KosyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 67 % 22 g
tłuszcze 30 % 10 g
węglowodany 3 % 1 g
148 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Weź 2 filety z kurczaka i przewiń w maszynce do mięsa. Dodaj czosnek, paprykę i paprykę. Dokładnie wymieszaj. W osobnej misce ubij białko solą, aż uzyskasz białą, gęstą pianę. Dodaj do mięsa mielonego i delikatnie je wymieszaj. Odłóż na chwilę na bok.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Weź dowolny ser i pokrój go w kostkę. Ale lepiej kupić mozzarellę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż mięso mielone na folii spożywczej lub jednorazowej torbie o średnicy około 10 cm, Umieść ser na środku i podnosząc rogi do środka, uformuj kulkę z folii. Fiksować.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż mitball do wrzącej wody i gotuj przez około 15-20 minut. rozłóż na powierzchni. Otwórz opakowanie i ciesz się.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy