Sałatka krabowa-ratunek
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój paluszki krabowe w paski w misce.
Krok 2:
Dodaj kukurydzę i marchewkę.
Krok 3:
Jajka ugotować, ostudzić i obrać.
Krok 4:
Dodaj pokrojone w paski ogórki i posiekane jajka.
Krok 5:
Dopraw majonezem i wymieszaj.
Krok 6:
Ułożyć na półmisku i posypać drobno posiekaną zieloną cebulą.
Krok 7:
Wygraj naszą sałatkę z paluszkami krabowymi "ratunek" i gotowe. Możesz podać do stołu. Smacznego)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g