skład / składniki
metoda gotowania
1. Myjemy ryż, aż woda będzie całkowicie przezroczysta.
2. Przenosimy go do rondla, napełniamy wodą i stawiamy na średnim ogniu.
3. Doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając i gotować, aż woda zostanie prawie całkowicie wchłonięta.
4. Dodaj trochę koziego mleka, ponownie zagotuj, po czym ogień należy zmniejszyć.
5. Gdy owsianka stanie się grubsza, wlej więcej mleka - a następnie dodaj je w małych porcjach, gdy wchłonie się do ryżu. Nie zapomnij przeszkadzać. Na tym samym etapie dodaj sól i cukier do owsianki, a także ekstrakt waniliowy (nie przesadzaj, musisz nadać owsiance tylko lekki aromat).
6. Wlej pozostałe mleko do zagęszczonej owsianki, zagotuj, a następnie wyłącz ogień. Przykryj patelnię pokrywką i pozostaw owsiankę na 10 minut.
7. Włóż masło do gotowej owsianki, wymieszaj i możesz podać ją do stołu, dekorując według własnego gustu, na przykład jagodami, owocami, dżemem, syropem itp.
smacznego i pogodnego dnia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g
- Okrągły ryż - 330 kcal/100g
- Kozie mleko - 68 kcal/100g