skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz cebulę i pokrój w półpierścienie.
Krok 2:
Zalej posiekaną cebulę wrzącą wodą, dodaj ocet i pozostaw do marynowania.
Krok 3:
Umyj filet i wysusz. Pokrój w cienkie paski.
Krok 4:
Połóż filety na patelni z olejem i smaż na lekko złoty kolor. W procesie soli i pieprzu.
Krok 5:
Rozłóż z patelni i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Można go wynieść na zimno.
Krok 6:
Umyj grzyby, w razie potrzeby obierz i pokrój w plasterki. Jeśli grzyb jest duży, pokrój go na pół, a następnie w plasterki.
Krok 7:
Smażyć grzyby na oleju na złoty kolor. W procesie soli i pieprzu.
Krok 8:
Rozłóż z patelni i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Można go wynieść na zimno.
Krok 9:
Trzy ugotowane ziemniaki na grubej tarce.
Krok 10:
Ostrożnie pokrój jajka na pół. Żółtka wkładamy do miski.
Krok 11:
Wyciśnij lub drobno posiekaj czosnek do żółtek, dodaj trochę majonezu i dobrze wymieszaj.
Krok 12:
Nadziewamy białka masą żółtkową.
Krok 13:
Połóż mięso na dnie salaterki (lub naczynia). Połóż cebulę równą warstwą na wierzchu i posmaruj majonezem.
Krok 14:
Dalej jest warstwa grzybów i warstwa ziemniaków.
Krok 15:
I ponownie posmaruj majonezem.
Krok 16:
Teraz pięknie układamy białka (jak zaspy śnieżne).
Krok 17:
Posyp drobno startym serem.
Krok 18:
Udekoruj granatem (możesz dodać zielone gałązki świerkowe, na przykład rozmaryn, chociaż koperek pójdzie). Pozostaw sałatkę do zaparzenia.
Krok 19:
I witaj gości! Gdzie bez tego!
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal / 100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Granat - 52 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal / 100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal / 100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal / 100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal / 100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal / 100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g