Sałatka z pieczarkami i kurczakiem z cebulą

Ta sałatka to dar niebios na Ferie Zimowe! Gotuj pięknie! Sałatka ze smażonymi grzybami i kurczakiem doskonale uzupełnia pikantność i soczystość marynowanej cebuli, a projekt sałatki z powodzeniem uzupełnia tę kombinację. Możesz gotować taką sałatkę przez całą zimę, a nawet wtedy, gdy, jak mówią, latem chcesz zimy (i śniegu).
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 7 g
tłuszcze 50 % 12 g
węglowodany 21 % 5 g
147 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Obierz cebulę i pokrój w półpierścienie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zalej posiekaną cebulę wrzącą wodą, dodaj ocet i pozostaw do marynowania.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj filet i wysusz. Pokrój w cienkie paski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Połóż filety na patelni z olejem i smaż na lekko złoty kolor. W procesie soli i pieprzu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż z patelni i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Można go wynieść na zimno.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umyj grzyby, w razie potrzeby obierz i pokrój w plasterki. Jeśli grzyb jest duży, pokrój go na pół, a następnie w plasterki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smażyć grzyby na oleju na złoty kolor. W procesie soli i pieprzu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż z patelni i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Można go wynieść na zimno.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Trzy ugotowane ziemniaki na grubej tarce.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ostrożnie pokrój jajka na pół. Żółtka wkładamy do miski.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wyciśnij lub drobno posiekaj czosnek do żółtek, dodaj trochę majonezu i dobrze wymieszaj.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Nadziewamy białka masą żółtkową.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Połóż mięso na dnie salaterki (lub naczynia). Połóż cebulę równą warstwą na wierzchu i posmaruj majonezem.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dalej jest warstwa grzybów i warstwa ziemniaków.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    I ponownie posmaruj majonezem.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Teraz pięknie układamy białka (jak zaspy śnieżne).

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Posyp drobno startym serem.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Udekoruj granatem (możesz dodać zielone gałązki świerkowe, na przykład rozmaryn, chociaż koperek pójdzie). Pozostaw sałatkę do zaparzenia.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    I witaj gości! Gdzie bez tego!

miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal / 100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Granat - 52   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal / 100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal / 100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal / 100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal / 100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal / 100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy