owoce drzewa granatu z powodzeniem łączą się z piersią kurczaka, serem, orzechami włoskimi, ziemniakami, a nawet marchewką, co daje szansę na wymyślenie dużej liczby nowych i niezwykłych kombinacji smakowych. Przygotowanie i udekorowanie sałatki z granatem nie jest trudne-można ją wykorzystać zarówno do prezentacji, jak i jako składnik. Jest to jasna nuta kompozycji kulinarnej, która tworzy wyjątkowe doznania smakowe, a także zawiera kompleks witamin i korzystnych minerałów.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
granat | 52 | 0.9 | 0 | 13.9 |
marchew | 33 | 1.3 | 0.1 | 6.9 |
ziemniaki | 80 | 2 | 0.4 | 18.1 |
twardy ser | 366 | 24.1 | 29.5 | 0.3 |
orzechy włoskie | 650 | 15.2 | 65.2 | 7 |
różnorodność odmian aplikacji umożliwia przygotowanie pysznych potraw zarówno początkującemu kucharzowi, jak i doświadczonemu kucharzowi, stworzenie apetycznej kompozycji w ograniczonym czasie lub w obecności określonych produktów. Przydatne właściwości, wszechstronność stosowania w różnych kombinacjach z innymi owocami, warzywami, cechy smakowe pozwalają wybrać spośród wielu opcji gotowania te, które będą przyjemnym dodatkiem do posiłku na każdą okazję.