Sałatka zielona z granatem

Ta soczysta, jasna sałatka jest dosłownie wypełniona witaminami!!! W tej sałatce starałem się zebrać najbardziej soczyste i zdrowe produkty, które nie tylko łączą się ze sobą, ale także dają naszemu organizmowi wszystkie niezbędne kompleksy ochronne, nadaje się do każdego rodzaju odżywiania i jest bardzo smaczny. Spróbuj, a zgodzisz się ze mną.
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 3 g
tłuszcze 25 % 3 g
węglowodany 50 % 6 g
60 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowaliśmy wszystkie warzywa, umyliśmy je pod bieżącą wodą

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Granat rozebrany na pestki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Por pokrojony w kółka

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Kapusta włoska pokrojona w paski

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Szpinak rozłożony na równe liście

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posiekany seler

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Reszta szpinaku również drobno posiekana

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrojona w kubki słodka papryka

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Obrane awokado i pokrojone losowo

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zebraliśmy naszą sałatkę, skropiliśmy cytryną, posoliliśmy, doprawiliśmy oliwą z oliwek.Zdobądź apetyt!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Granat - 52   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Kapusta włoska - 33   kcal/100g
  • Por - 33   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy