wegetariańska zupa z cukinii z sokiem pomidorowym

wspaniała kremowa zupa jarzynowa. Spróbuj i spodoba ci się! Następnego dnia smakuje jeszcze lepiej. Zupa jest bardzo kremowa, możesz zrobić zupę puree.
DymitrAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 22 % 2 g
węglowodany 67 % 6 g
45 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz i pokrój ziemniaki na ósemki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozgrzej olej w dużym rondlu

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podczas smażenia ziemniaków

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój marchewkę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smaż marchewkę razem z ziemniakami

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posiekaj cebulę

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podsmaż cebulę z resztą warzyw

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pokrój cukinię

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Usmaż wszystkie warzywa razem

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zagotuj wodę, wlej do warzyw

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wlej sok pomidorowy, sól, pieprz (opcjonalnie). Gotuj na dużym ogniu, aż zupa osiągnie pożądaną konsystencję. Przed podaniem doprawić czosnkiem, można ziołami

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Sok pomidorowy - 21   kcal/100g

Podobne przepisy