wegetariańska zupa z cukinii z sokiem pomidorowym
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Obierz i pokrój ziemniaki na ósemki
Krok 3:
Rozgrzej olej w dużym rondlu
Krok 4:
Podczas smażenia ziemniaków
Krok 5:
Pokrój marchewkę
Krok 6:
Smaż marchewkę razem z ziemniakami
Krok 7:
Posiekaj cebulę
Krok 8:
Podsmaż cebulę z resztą warzyw
Krok 9:
Pokrój cukinię
Krok 10:
Usmaż wszystkie warzywa razem
Krok 11:
Zagotuj wodę, wlej do warzyw
Krok 12:
Wlej sok pomidorowy, sól, pieprz (opcjonalnie). Gotuj na dużym ogniu, aż zupa osiągnie pożądaną konsystencję. Przed podaniem doprawić czosnkiem, można ziołami
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g