kalafior w cieście serowym
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Krok 2:
Kalafior dokładnie umyj i podziel na kwiatostany nożem, im mniejsze się okazują, tym lepiej
Krok 3:
Zanurz we wrzącej osolonej wodzie i gotuj15 minut
Krok 4:
Podczas gotowania kapusty przygotuj ciasto serowe
Krok 5:
Aby to zrobić, wymieszaj jajko, mąkę, ser, sól, curry, czosnek
Krok 6:
Przetarłam ser na grubej tarce, lubię go czuć w cieście, ale można wszystko zmiksować blenderem na gładką masę (kto lubi)
Krok 7:
Następnie zanurz każdy kwiatostan kapusty w cieście
Krok 8:
I smażyć na oleju roślinnym lub na maśle (kto lubi) Podawaj na gorąco, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól kuchenna - 0 kcal/100g