kalafior w cieście serowym

magazyn witamin w tym pysznym daniu będzie ozdobą Twojego stołu. Swoim niepowtarzalnym smakiem i wygodą w jedzeniu.Możesz spaść na dowolny bankiet i do dowolnych dodatków. Kiedy nadchodzi czas dojrzewania kalafiora, nie mogę powstrzymać się od ugotowania tego dania, smażona w ten sposób kapusta przypomina mi smażone grzyby, wygląda tak pięknie na talerzu i pachnie tak przyjemnie, że wszyscy przynajmniej raz powinni docenić jej smak. Wcześniej nie wiedziałem, że można go gotować małymi kwiatostanami, a nie tylko w zupie, sąsiad nauczył mnie gotować, zaprosił go do odwiedzenia i poczęstował,od tego czasu uprawiam go w moim ogrodzie i najpierw smażę w cieście.
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 5 g
tłuszcze 39 % 7 g
węglowodany 33 % 6 g
100 kcal
IG: 80 / 0 / 20

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Kalafior dokładnie umyj i podziel na kwiatostany nożem, im mniejsze się okazują, tym lepiej

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zanurz we wrzącej osolonej wodzie i gotuj15 minut

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podczas gotowania kapusty przygotuj ciasto serowe

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Aby to zrobić, wymieszaj jajko, mąkę, ser, sól, curry, czosnek

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przetarłam ser na grubej tarce, lubię go czuć w cieście, ale można wszystko zmiksować blenderem na gładką masę (kto lubi)

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie zanurz każdy kwiatostan kapusty w cieście

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    I smażyć na oleju roślinnym lub na maśle (kto lubi) Podawaj na gorąco, smacznego!


  

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól kuchenna - 0   kcal/100g

Podobne przepisy