sałatka na trawie drewno opałowe
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
krakersy wymieszać z 1 łyżką majonezu, pozostawiając 10 sztuk do dekoracji.
połóż boki dzielonej formy na talerzu i umieść tam krakersy.
na wierzchu warstwa groszku + na wierzchu majonez.
teraz ułóż szynkę+ majonez na wierzchu.
następna warstwa to ogórki (nie można ich smarować),
ostatnia warstwa to jajka, starte na grubej tarce i zmieszane z 1 łyżką majonezu.
posyp sałatkę ziołami i udekoruj grzankami.
pozwól moczyć się przez kilka godzin.
połóż boki dzielonej formy na talerzu i umieść tam krakersy.
na wierzchu warstwa groszku + na wierzchu majonez.
teraz ułóż szynkę+ majonez na wierzchu.
następna warstwa to ogórki (nie można ich smarować),
ostatnia warstwa to jajka, starte na grubej tarce i zmieszane z 1 łyżką majonezu.
posyp sałatkę ziołami i udekoruj grzankami.
pozwól moczyć się przez kilka godzin.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g