Sałatka krewetki pomidory kapusta pekińska
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Tak więc krewetki gotujemy przez trzy minuty w lekko osolonej wodzie i obieramy.
Krok 3:
Robimy sos koktajlowy: majonez, śmietana, keczup, sok z cytryny
Krok 4:
Posiekaj kapustę chińską
Krok 5:
Pomidory koktajlowe pokroić na pół
Krok 6:
Obierz krewetki
Krok 7:
Jajko gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na 4 części
Krok 8:
Zetrzyj ser na drobnej tarce do sera
Krok 9:
Połóż kapustę na talerzu, sos na wierzchu, rozłóż plasterki wiśni
Krok 10:
Układamy krewetki, polewamy sosem, posypujemy serem, wokół układamy pokrojone jajka. udekoruj sałatkę pietruszką
Krok 11:
Gotowe danie
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g